Kayıp yakınları 3 yıl sonra Diyarbakır’da açık alanda buluşabildi

04-09-2021
Rûdaw
Etiketler Kayıp yakınları Diyarbakır Mehmet Sincar
A+ A-

Rûdaw - Kayıp yakınları Diyarbakır’da 157’inci haftada yeniden Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya gelerek yakınlarının akıbetini sordu.

Koronavirüs pandemisi ve valilik yasakları nedeniyle uzun süre ya İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi binasında ya da online olarak bir araya gelen kayıp yakınları bu hafta, 1993 yılında faili meçhul cinayette hayatını kaybeden HEP Batman Milletvekili Mehmet Sincar’ın faillerini sordu.

Eyleme Mehmet Sincar’ın eşi Cihan Sincar da katıldı.

İHD Diyarbakır Şubesi, kayıp yakınlarının bir araya geldiğini duyurdu. 1 Eylül 2018 yılından beri kayıp yakınlarının açık alanlarda buluşamadığını ifade eden İHD Diyarbakır Şubesi hakikat ve adalet arayışının 656. haftasını geride bıraktığını kaydederek Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“1 Eylül 2018 tarihinden bu yana Valilik yasağı ve süregelen pandemi koşulları nedeniyle dernek binamızda ve sosyal medya hesaplarımızdan sürdürmek durumunda bırakıldığımız adalet arayışımız, 157 hafta sonra yeniden Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Şubemiz ve kayıp yakınlarının #KayıplarBulunsunFaillerYargılansın sloganıyla süren hakikat ve #adalet arayışı, 656. haftasını geride bıraktı. Eylemde, 4 Eylül 1993 tarihinde Batman'da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen üyemiz, siyasetçi #MehmetSincar'ın faillerini sorduk.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli