Fakıbaba: Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı birbirine kırdıracaktınız

Haber Merkezi - Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Almanya'daki siyasi düello ve AB ülkelerinin tutumuna tepki göstererek “Siz Türkiye'yi ne zannediyorsunuz? Türkiye'yi bölecektiniz, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı birbirine kırdıracaktınız” dedi.

 

Fakıbaba, AK Parti Urfa Milletvekili Mahmut Kaçar ile Urfa Zahireciler Borsası’nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Fakıbaba, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri ve başbakan adayı Martin Schulz'un, dün akşamki siyasi düellosuna ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin tutumuna ilişkin, şunları söyledi:

 

“Almanya'daki seçime bakıyorsunuz, iki tane parti Türkiye üzerinden oy kazanmaya çalışıyor. 'Biz, Türkiye'yi almayacağız.' Ahlaksız, Türkiye sizi kabul etmiyor. İngiltere ne dedi? 'Ben sizden ayrılıyorum' dedi.

 

Ya siz Türkiye'yi ne zannediyorsunuz? Türkiye'yi bölecektiniz, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı birbirine kırdıracaktınız, ondan sonra Türkiye'yi ufacık bir şehir olarak alacaktınız Avrupa Birliği’ne ama Türk insanı bunu gördü, Reisicumhurumuz bunu gördü.”

 

“Türkiye'de halkın Türk, Kürt, Arap, Çerkez ve Zaza olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını” söyleyen Fakıbaba, öldükten sonra kendilerine ırklarının sorulmayacağını, sadece yaptıkları işlerin sorulacağını ifade etti.