KDP'den KYB'ye Şengal yanıtı: Şengal'i kurtarmak için yüzlerce şehit verdik

Erbil (Rûdaw) – KYB’nin Şengal’de Ezidi Kürtlerin KDP tarafından yalnız bırakıldığına dair beyanına KDP’den verilen cevapta, “Başkan Mesud Barzani Şengal kurtarılıncaya dek 2 yıl boyunca savaş cephelerinde kaldı. Şengal’i kurtarmak uğruna yüzlerce şehit verdik” denildi.

Dün Şengal soykırımının yıl dönümünde Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) siyasi bürosu tarafından yayımlanan bir mesajda, ‘Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Şengal’de Ezidileri yalnız bırakmakla suçlandı.

KDP’den suçlamaya ilişkin yapılan açıklamada, “KYB Siyasi Bürosu, bu felaketin kurbanları ve yakınları için timsah gözyaşları dökerek bu ulusal trajediyi kendi dar siyasi ve parti amaçları doğrultusunda istismar etmeye ve gerçekleri çarpıtmaya çalışıyor” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Tüm Kürdistan halkı, mücadeleciler ve koalisyon güçleri, KDP’nin Şengal'de kan verdiğini (şehit verdiğini), fedakârlık yaparak zarar gördüğüne şahittir ve bu hakkı KDP’ye teslim edecektir. Şengal Katliamı gibi büyük bir felaket sırasında KDP yalnız bırakıldı ve tek başına bu olayı omuzlamaya, Şengal’i de IŞİD’in elinden kurtarmaya çalıştı.”

KDP’nin Şengal'i kurtarmak için yüzlerce şehit verdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Başkan Mesud Barzani Şengal kurtarılana dek 2 yıl boyunca savaş cephelerinde kaldı. Başkan Barzani, Baba Şeyh’e verdiği sözü tutarak Ezidixan’ın Ezidi yurdu olarak kalacağını ve IŞİD’in Ezidi Kürt evlatlarının ayakları altına alınacağı yönünde verdiği sözü tuttu” denildi.

KYB Siyasi Bürosu’ndan dün yapılan bir açıklamada, KDP’nin Şengal’de Ezidi Kürtleri yalnız bıraktığı öne sürülmüştü.