Zap-Avaşin'de TSK-PKK çatışması: 1 asker hayatını kaybetti

04-07-2024
Etiketler Pençe Kilit Operasyonu PKK TSK
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK’ye yönelik başlattığı “Pençe Kilit” adlı operasyonda bir askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da PKK’ye yönelik başlattığı “Pençe Kilit” adlı operasyonda, Uzman Çavuş Cebrail Acar'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

MSB'den yapılan açıklamada "Acar'ın çatışma sonucu hayatını kaybettiği, aynı çatışmada 2 PKK'linin de hayatını kaybettiği" kaydedildi.

Acar’ın Konya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını açıkladı.

Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli