Urfa’da bir kan davası daha barışla sonuçlandı

04-04-2021
Mihemed Emin Demir
Qelecix köyü
Qelecix köyü
Etiketler Urfa Kan davası Barış yemeği Dugerni aşireti Beski aşireti Kalecik köyü Barış
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Urfa’da Dugerni (Dügerli) aşiretine mensup Kaplan ailesi ile Bêski aşiretine mensup Erdoğan aileleri arasındaki kan davası barışla sonuçlandı.

Urfa’da bölgenin büyük sorunlarından olan kan davalarında sevindirici bir gelişme yaşandı. İki aile arasındaki bir kan davası daha barışla sonuçlandı.

Dugerni aşiretine mensup Kaplan ailesi ile Bêski aşiretine mensup Erdoğan aileleri arasında 35 gün önce yaşanan kavgada 44 yaşındaki Nihat Kaplan hayatını kaybetmişti.

Dugerni aşireti kanaat önderi Abdulkadir Ataş ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu iki aile bugün Kalecik (Qelecix) köyünde düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi.

Rûdaw’a konuşan Abdulkadir Ataş, “Bizi kırmayıp barışmayı kabul eden Kaplan ve Erdoğan ailelerine teşekkür ediyorum. Bölgemizde bu tür tatsız olayların bir daha yaşanmamasını umuyorum. Bundan sonrada bölgemizin ve halkımızın barışı için fedakarlık yapmaya devam edeceğim” dedi.

Barış yemeğine Dugerni ve Bêski aşireti kanaat önderleri ile Urfa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Nakşibendi şeyhlerinde Şeyh Zahit ve Şeyh Ahmed Xeznewî’nin temsilcisi katıldı.

Barış yemeğine katılan yüzlerce kişi iki ailenin dualar eşliğindeki barışına tanıklık etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli