Fazıl Mirani: Talabani Başbakan Yardımcısı olacak

04-04-2019
Rûdaw
Etiketler KDP KYB Fazıl Mirani Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Kubad Talabani’nin yeni Kürdistan Bölgesi Hükümeti kabinesinde Başbakan Yardımclığı görevini üstleneceğini söyledi.

 

Xebat Gazetesi’nin 60’ıncı kuruluş yıldönümünü etkinliğine katılan Fazıl Mirani, KDP ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında yeni hükümet kabinesi için yapılan anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Rûdaw’a konuşan Fazıl Mirani, “Hükümetin kurulması ve KDP ile KYB’nin anlaşması Kürdistan halkını memnun eder. Ayrıca şer odaklarının planlarına karşı Kürtlerin birliğini daha da güçlendirir” dedi.

 

Kubad Talabani’nin yeni kurulacak hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstleneceğini kaydeden Mirani, “Eğer KYB’li kardeşlerimiz bana kızmazlarsa yarısı bizim yarısı da KYB’nin olan Kek Kubad Talabani yine Başbakan Yardımcısı olacak” ifadelerini kullandı.

 

Mirani, KDP ile Kürdistan İslami Topluluk (Komel) arasında yapılan hükümet müzakerelerine ilişkin olarak da “Komel ile aramız iyi. Komel ile hükümete katılma konusunda ortak bir kanaate varmaktan memnuniyet duyarız” diye konuştu.

 

Başkan Mesud Barzani ile KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul arasında yapılan anlaşmaya bağlı olduklarını vurgulayan Mirani, iki partinin de liderlerinin yaptığı anlaşmaya bağlı olması gerektiğini kaydetti.

 

Mirani, Xebat Gazetesine ilişkin olarak, şöyle konuştu:

 

“Xebat bizim için büyük bir sermayedir. Bütün parti ve Kürdistanlılar Xebat’ı bir madalya gibi göğüslerinde taşımalılar.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli