Şengalli Müslüman aileden yardım çağrısı

04-04-2019
Rûdaw
Hüseyin ailesi
Hüseyin ailesi
Etiketler Şengal Müslüman Ezidi IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Eşi ve oğlu IŞİD tarafından kaçırılan Şengalli Edibe Sado, Kürdistan Bölgesi yetkililerinden eşi ve oğlunun bulunması için yardım talebinde bulundu.

 

Rûdaw’a konuşan Edibe Sado, “Bak kardeşim, 3 Ağustos'ta götürdüler. Yaklaşık 5 sene oldu. Siz hangi kanaldan geliyorsanız gözlerinizden öpüyorum. Lütfen oğlum ve kocamı araştırın. 5 senedir yüreğim kurudu” dedi.

 

Şengal’den göç ederek Zaho'da yerleşen Şengalli Müslüman ailenin çocukları, babaları için şiirler yazıp övgü diziyor. Eşi ve bir oğlu 2014'te IŞİD tarafından kaçırılan aile, yetkililerden yakınlarının geri getirilmesini talep ediyor.

 

Aileden geriye kalan fotoğraflar ve anılar, acılarının sürekli devam etmesine sebep oluyor. Ağlamaktan perişan olan anne Edibe Sado, eşi ve oğlunun dönmesini umud ediyor.

 

Edibe Sado, “IŞİD, Müslüman ve Hıristiyanları da katletti. Ezidi kardeşlerimize ne yaptılarsa, aynısını biz Müslümanlara da yaptılar. Sayın Neçirvan Barzani’nin gözlerinden öpüyorum, tüm Kürdistanlıların gözlerinden öpüyorum. Eğer biz Müslümanlara da destek verirlerse, çocuklarımız ve eşlerimizi geri getirirlerse memnun oluruz. Şengal'de Ezidileri götürdükleri gibi Müslümanları da götürdüler. Çok kişiyi götürdüler. Oğlum 13 yaşında, kocam yaklaşık 50 yaşındaydı” ifadelerini kullandı.

 

Babasının kendisine bir söz verdiğini ancak IŞİD’in bu sözünü yerine getirmesine engel olduğunu belirten Zeynep ise, hiç kimsenin kendisine başsağlığı dilemesini istemiyor.

 

Zeynep babası ve kardeşinin bir gün geri dönmesini umut ediyor.

 

Zeynep Hüseyin, “Sürekli babamın hayalini gördüğüm için okulu bıraktım. Bazen, kalemle onu çiziyordum. Bilinçsizdim, arkadaşlarım 'Sen mi bunu yaptın, sen nasıl resim çizmeyi öğrendin?' derdi. Onlara 'Ben mi yaptım?' diyordum. Hayatımın sonuna kadar, nefes aldığım sürece babamı bekleyeceğim. Bize destek olanlara teşekkür ediyorum ama babam ölmedi, yaşıyor ve inşallah dönecek” diye konuştu.

 

2014'te Şengal’e saldıran IŞİD, 6 bin 417 Ezidi Kürt’ü kaçırdı. Bunlardan 3 bin 425’i kurtarıldı ancak hala 2 bin 992 kişinin akıbeti belli değil.

  

Ayrıca örgütün Şengal’den kaçırdığı 62 Müslüman Kürt’ün de akıbeti bilinmiyor.

  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli