Süleymaniye'de 'borsa' vurgunu

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye'de borsa adı altında çok sayıda vatandaşın dolandırıldığı belirtiliyor.

 

Değişim Hareketi (Goran) Parlamenteri Ali Heme Salih, Süleymaniye’de borsa adına vatandaşları dolandıran bir Arap hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Goran’lı Parlamenter Ali Heme Salih, Süleymaniye’de 2007 yılından bu yana çok sayıda vatandaşı dolandırdığını savunduğu Arap asıllı bir Iraklı hakkında dün savcılığa başvurdu.

 

Dilekçede ismi gizli tutulan şahsın 2007 yılından beri borsa adı altında duvara yerleştirdiği büyük bir ekran üzerinden ve kullandığı özel bir programla halkı dolandırıp şu ana kadar milyonlarca dolar yurtdışına aktardığı öne sürüldü.

 

Salih, “Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde borsa sistemi ve yasası bulunmazken bu şahsın hangi yasayla borsa işi yaptığı bilinmiyor” ifadesini kullandı.

 

Şahsın gözaltında olduğunu vurgulayan Salih, “Açtığı ofisin izin belgesi sadece döviz bürosu için geçerli. Ancak bu şahıs borsa işi yapmaktadır. Ayrıca polise verdiği ifadede milyonlarca doları Ürdün, Dubai ve Lübnan’a aktardığını da itiraf etmiştir” dedi.

 

Salih, bu şahsın dolandırdığı onlarca kişinin belgelerine ulaştığını, borsa adı altında paralarının başka ülkelere transfer edildiğine dair kanıt ve belgeleri savcılığa sunabileceğini söyledi.

 

Goran'lı parlamenter, gözaltında olan bu kişinin serbest kalması için, bazı tarafların girişimlerinin olduğunu bundan dolayı endişe ettiklerini kaydetti.