Rojavalı çocuk yaşam mücadelesini kaybetti

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye'de dün bir apartmanda çıkan yangında dumandan zehirlenen Rojavalı ailenin 3 yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti.

 

Dumandan etkilenen ve akciğerlerinde ciddi iltihaplanma medyana gelen Rojavalı Ruheyv Ahmed, tedavi gördüğü Süleymaniye'deki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde bugün hayatını kaybetti.

 

Ruheyv'in 2 yaşındaki kardeşi de olay günü hayatını kaybetmiş, zehirlenen babasının da bilinci halen kapalı.

 

Rûdaw'a konuşan Ruheyv'in annesi Feride, “Hayatını kaybeden 2 yaşındaki evladıma mı, Ruheyv'e mi yoksa bilinci kapalı babalarına mı ağlayayım? Bilmiyorum. Halep'in ateşinden kaçtık ancak burada yangın evlatlarımı aldı” dedi.

 

Süleymaniye'nin Kırga Mahallesi'nde bulunan ve 12 ailenin yaşadığı Hollywood Apartmanında Salı günü saat 04.00 sıralarında çıkan yangının elektrik kontağından kaynaklandığı ifade ediliyor.

 

Apartmanda bulunanların tamamının dumandan zehirlenmişti ancak yaralıların çoğunun durumunun iyi olduğu belirtilmişti.

 

Yangından dolayı apartmanda hasar oluşurken giriş katı kullanılamaz hale geldi.

 

Rûdaw'a konuşan Süleymaniye Polis Müdürlüğü Sözcüsü Rekan Cemal, apartmanda yangın çıkışı ve güvenlik sisteminin olmadığını dile getirek şunları söyledi:

 

“Daha önce apartman sakinleri binada güvenlik sistemi olmadığı gerekçesiyle şikayette bulunmuştu. Biz de resmi bir yazıyla başsavcılığı bilgilendirdik. Süleymaniye Yatırım Kurulu da bina sahibi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.”

 

Apartman sakinlerinin güvenlik sisteminin olmadığı gerekçesiyle daha önce 8 defa ilgili kurumlara şikayette bulundukları öğrenildi.