"Türk bayrağı…Türk polisi...Kürtler nerede?"

04-01-2015
Gönül Morkoç
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Avukat Sıtkı Zilan, “Bu bölgede Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında bölgemize ait Kürdistan Bölgesi olsa ne zararı var. TSK, Türk Bayrağı, Türk Polisi denilince Kürtler nerede kalıyor?” dedi.

 

DkMM’nin Ocak ayı toplantısı Diyarbakır Barosu Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

Toplantıda, “Devlet-paralel yapı”, “yargının saygınlığı” ile “KCK tutuklamaları” ele alındı.

 

Toplantıda konuşan DkMM  Eş Koordinatörü Eyüphan Kaya, kendilerine ilgi göstermeyen sendika, dernek ve odalara sitem etti.

 

Kaya, “Bundan üzüntü duyuyoruz, çünkü seslerini TBMM’ye ulaştıramıyoruz, üyelerinin sesi soluğu olamıyorlar. Galiba eşitliğin tecelli ettiği bu platforma gelmeyi içine sindiremiyorlar” dedi.

 

Toplantıda, yargının durumu ile ilgili düşünceler dile getirildi. Yargının birilerine mağdur ederek, o kişinin halk nezdinde değer kazanmasına neden olduğunu belirten toplantı bileşenleri, yargının Recep Tayyip Erdoğan’a da bu şekilde cumhurbaşkanlığı yolunu açtığını söyledi.

 

Toplantıya katılanlar, paralel yapının hükümet ile Kürtler arasında yürütülen barış sürecinin sekteye uğraması için hamlelerde bulunduğunu belirtti. 

 

Toplantıya katılan avukat Sıtkı Zilan da, “Bu bölgede Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında bölgemize ait Kürdistan bölgesi olsa ne zararı var, TSK, Türk Bayrağı Türk Polisi denilince Kürtler nerede kalıyor?” diye sordu.

 

Rûdaw’a konuşan DkMM  Eş Koordinatörü Eyüphan Kaya, toplantıdaki görüşlerin karar olmadığını, sadece konuşmacıların fikirleri olduğunu ifade etti. Kaya,  “Özgür bir ortamda, herkes görüşünü dile getiriyor. Bu görüşler karar değil, söyleyenin görüşüdür” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli