Mesrur ​​Barzani: Yerli ürünlerin ihracatı çiftçilerimiz için açılan yeni bir kapıdır

03-12-2022
Etiketler Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi Nar İhracat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, ilk kez Kürdistan Bölgesi'nden yerli ürünlerin yurt dışına ihraç edildiğini belirterek, “Bu bizim daha önce verdiğimiz bir sözdü, şimdi bunu hayata geçirdik. Bu çiftçilerimiz için bir müjdedir, onlar için yeni bir kapı açıldı" dedi.

Başkent Erbil’deki Family Mall alışveriş merkesini ziyaret eden Başbakan Mesrur Barzani, yerli narlarının satıldığı Carrefour’da nar satın aldı.

Burada basın mensuplarına konuşan Başbakan Barzani, Halepçe ve Zaho'da üretilen yerli narın Körfez ülkelerine ihraç edilmeye başlandığını ve bunun Kürdistan Bölgesi'ndeki çiftçiler için yeni bir kapı açtığını söyledi.

Yerli malların ihracatına dair daha önce bir söz verdiklerini ve şimdi bunu hayata geçirdiklerini anlatan Barzani, “Bu sefer Körfez ülkelerine nar gönderdik ama bu daha başlangıç. Bundan sonraki aşamalarda çilek, incir, bal, elma gibi diğer ürünleri de ihraç etmeyi düşünüyoruz. Yerli nar ihraç etmek için Avrupa ülkeleriyle de görüştük. Bu Kürdistanlı çiftçiler için sevindirici bir haber. Çiftçilerimizin ürünlerini artırma derdi olmasın. Biz yurtiçi ihtiyaçlarını tutar gerisini ihraç edebiliriz” diye konuştu.

Hükümet olarak gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi üzerinden çalıştıklarını hatırlatan Mesrur Barzani, bu sürecin başarısında emeği geçenlere teşekkür etti.

Mesrur Barzani, “Çiftçilerimizi birçok yönden destekliyoruz. Öncelikle kapıların ve dış pazarların açılması, çiftçilerimizin ürünlerinin satılması için bir garantidir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli