'Rûdaw’ın ödülü Kürt medyasına evrensellik kapısı açıyor'

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Gazeteciler Sendikası Süleymaniye Şubesi Başkanı Karwan Enver, Rûdaw’ın BM tarafından ödüllendirilmesi hakkında, “Kürt medyasının cehennemden çıkıp bölgeye ve dünyaya açılmasının zamanı gelmiştir” dedi.


Birleşmiş Milletler (BM) her yıl düzenlenen ve dünyanın en iyi gazetecilik faaliyetlerine takdim edilen saygı ödülllerinden birini bu yıl Rûdaw Medya Grubu’na verilecek.

 

Törende Rûdaw’ın BM muhabiri Mecid Nizameddin Gıli de “Dünya Efrin’e karşı sessiz” başlıklı haberiyle BM’nin “Ricardo Ortega gümüş ödülü”nü alacak.

 

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Kürdistan Gazeteciler Sendikası Süleymaniye Şubesi Başkanı Karwan Enver, ödülden dolayı Rûdaw Medya Grubu ve muhabirimiz Mecid Nizameddin Gıli’yi tebrik ederek, “Rûdaw bu ödülü alan ilk Kürt kanalı olacak” dedi.

 

Ricardo Ortega Ödülü’nün her yıl BM bünyesinde insanlığa hizmet eden radyo ve televizyon kanallarına verildiğini hatırlatan Enver, “Rûdaw Kürt medyası adına uluslararası kapıların önünü açtı. Artık Kürt medyasının, gerek görsel, gerel yazımsal ve grekse işitsel kanallarının kendi cehennemlerinden çıkıp bölgeye ve dünyaya açılmasının, yani evrenselleşmesinin zamanı gelmiştir” diye konuştu.  

 

Enver, “Bakın bugün dünyada Peru, Ekvador gibi ülkelerin halkları belki de Kürt ismi duymamışlardır. Ama böyle bir ödül sayesinde Rûdaw’ın, Kürtlerin ve Mecid Nizameddin Gıli’nin adını duyacaklar. Böylece Kürt halkını tanımak, tarihi araştırmak isteyecekler” ifadelerini kullandı.

 

BM’den Rûdaw’a ödül

 

BM, her yıl düzenlenen ve dünyanın en iyi gazetecilik faaliyetlerine takdim edilen ödül törenine Rûdaw Medya Grubu Genel Mudürü Ako Muhammed’i davet etti.

 

Birleşmiş Milletler Gazeteciler Derneği’nin 2018 en iyi gazetecilik çalışmaları ödül töreni 6 Aralık’ta New Yokr’taki genel merkezde gerçekleştirilecek.

 

Törende BM’nin “Ricardo Ortega gümüş ödülü” Rûdaw’ın BM muhabiri Mecid Nizameddin Gıli’ye verilecek.

 

Törende Rûdaw Medya Grubu ve 3 basın kuruluşu için özel bir masa ayırılacak.

 

Rûdaw Medya Grubu Dijital Medya Sorumlusu Hemin Lıhoni, Rûdaw ve Kürdistan’ın tanınan sunucusu Ranj Sengawi, Rûdaw’ın Washington Temsilcisi Namo Abdullah, törende Rûdaw Medya Grubu’nu temsil edecek.

 

BM Genel Sekreteri İnsani İşlerden Sorumlu yardımcıs Mark Lowcock ile Kazakistan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kayrat Umarov Rûdaw Medya Grubu’nun masasında konuk olacak.

 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres himayesinde gerçekleştilecek törene 193 üye ülkenin temsilcilerinin yanı sıra George Clooney ve eşi Amal Clooney gibi birçok Hollywood ve Wall Street’in yıldızları da hazır bulunacak.

 

Rûdaw Medya Grubu, Kürdistan Bölgesi ve Irak genelinde BM tarafından muhabir ödülü alan ilk basın kuruluşu olacak.