KDP: Halkın tepkisini gerekçe gösteriyor!

Süleymaniye (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Süleymaniye ve Halepçe Teşkilat Başkanlığı, Değişim Hareketi’nin (Goran) “halkın tepkisi” adı altında, kişisel çıkarlarını yerine getirmeye çalıştığını duyurdu.

 

KDP Süleymaniye ve Halepçe Teşkilat Başkanlığı tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, “Protestolar sivil toplumun  ve demokrasinin prensiplerinden biridir. KDP’nin Süleymaniye ve Halepçe Teşkilat Başkanlığı olarak, öğretmen ve memurların haklı tüm taleplerini destekliyoruz” dedi.

 

KDP Teşkilat Başkanlığı, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin maaşların ödenmesine yönelik uygun bir mekanizmanın oluşturulmasını talep etti.

 

Açıklamada,“Goran Hareketi’nin kişisel siyasi çıkarları için halkın rahatsızlığını gerekçe gösterip, protestoların uzatılması konusunda, fedakar Süleymaniye halkı ve siyasi tarafları uyarmakta yarar görüyoruz”denildi.

   

KDP, kişisel siyasi çıkarların halkın taleplerine karıştırılmasının, halkın meşru isteklerinin önüne engel koyarak, barışçıl birlikte yaşamı bozulmasına ve tüm siyasi tarafların zararına bir durumun oluşturacağı belirtildi.

 

Kürdistan Bölgesi’nde bir süredir yaşanan mali kriz nedeniyle, memur maaşının ödenmesinde aksamalar yaşanıyor.

 

Söz konusu duruma tepki olarak başta Süleymaniye ve Halapçe olmak üzere birçok bölgede protesto gösterileri düzenlendi.