Mehdi Eker: PKK zarar verdi!

Diyarbakır (Rûdaw) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, PKK’nin Diyarbakır’ın kadim şehri Sur’u yıkmaya çalıştığını söyledi.

 

Mehdi Eker, 400 akademisyenin katıldığı Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu’na katılmak üzere Diyarbakır’ı ziyaret etti.

 

Eker, Diyarbakır Vali Hüseyin Aksoy, Kaymakam Atilla ve KHK ile Sur Belediyesi’ne görevlendirilen Vali Yardımcısı Bilal Özkan ile merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde de bulundu.

 

Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu’nda tarih, edebiyat, mimari ve ekonominin içinde bulunduğu 281 konulu konuşma yapıldı.

 

Yaptığı konuşmada Mehdi Eker, PKK’nin Diyarbakır’ın kadim şehri Sur’u yıkmaya çalıştığını, yürüttüğü şiddet politikasının Diyarbakırlılar’a büyük zarar verdiğini belirterek şunları söyledi:

 

"Son 40 yıldır PKK ve PKK'nın ürettiği terör yöntemleri sebebiyle Türkiye bu hazinin farkında değil. Ne zaman televizyonlar Diyarbakır'dan bahsetse şiddet görüntüleri eşliğinde olumsuz imaj oluşturacak şekilde görüntülerle kent anılıyor.

Bu da güzelliklerin görünmesini engelliyor. Halbuki burada tarihimize, medeniyetimize ait çok önemli eserler var. Vatandaşlarımızla birlikte bu güzellikler inşallah tekrar yaşar ve gelecek nesillere bırakır hale getiririz."

 

Mehdi Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasına da değinerek şunları ifade etti:

 

"Diyarbakır'da bir umut var. Esnafı gezerken bunu hissettik. Büyükşehir belediyesi için Cumali Atilla'nın görevlendirilmesi esnafta, halkta ve vatandaşta bir umut uyandırdı. İnşallah bundan sonra hayırlı hizmetlere vesile olur."

 

Sur mağdurlarına ilişkin ise Mehdi Eker, evleri yıkılanlara TOKİ marifeti ile 5 bin civarı ev yapılacağını ve bir yıl içinde evlerin tamamlanacağını bildirdi.