Rûdaw üç uluslararası W3 ödülüne layık görüldü

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu, 2024 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde üç W3 Gümüş Ödülü kazanarak bir başarıya daha imza attı. "Legel Renj" (Renc ile Birlikte) programı iki ödül kazanırken, “Salek la Şer” (Bir yıl Savaş) belgeseli de bir ödüle layık görüldü.    

2006'dan beri dağıtılan W3 ödülleri, New York'taki İnteraktif ve Görsel Sanatlar Akademisi (AIVA) tarafından yönetiliyor. Bu uluslararası ödüller, her yıl web sitesi, video, pazarlama, uygulama, teknoloji inovasyonu, podcast ve reklam alanlarındaki en iyi çalışmalara veriliyor.

Bu yıl Rûdaw'ın yanı sıra, Kanada Radyosu, Netflix, Yahoo, Katar Turizm Portalı, Nickelodeon ve Bank of America gibi dünya çapında büyük isimler de ödülü elde etmeyi başardı. Önceki yıllarda NASA, Apple, Google, Disney, Amazon, New York Times, CNN ve Microsoft gibi kuruluşlar da bu ödüle layık görülmüştü.

AIVA'nın CEO'su Lauren Angeloni, Rûdaw’ın elde ettiği bu başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu, Rûdaw için büyük bir başarı. Rûdaw'ı bir sonraki dijital yenilik dalgasının parçası olarak tanıtmaktan çok mutluyum" dedi.

Rûdaw Medya Grubu Halkla İlişkiler Müdürü Ali Jaff, Rûdaw'ın bu yeni küresel başarısı hakkında, "İnsanların sesini ve gerçekleri iletmek her zaman başarı getirir. 'Legel Renj' programı ve Ukrayna'daki 'Bir Yıl Savaş' belgeseli, Rûdaw'ın insanların sesini duyurma ve hayatlarını, acılarını gösterme çabalarının güçlü örnekleridir" değerlendirmesinde bulundu.

"Salek la Şer" (Bir Yıl Savaş) belgeseli, Şubat 2023'te yetenekli gazeteci Dilnya Rahman ve cesur kameraman Ahmed Omer tarafından Ukrayna'nın Bakhmut ve Harson şehirlerinde çekildi. Brwa Ömer tarafından kurgulanan ve montajlanan belgesel, savaş koşullarında insanların zorlu yaşamına ışık tutuyor.

16 Mayıs 2024'te Kürdistan ve Rûdaw'ın tanınan ismi Renj Sangawi tarafından sunulan "Legel Renj la Nugra Salman'a" (Renc ile birlikte Nugra Salman’da) programı, Rûdaw Medya Grubu’nun ödül kazanan programlar arasına girmeyi başardı. Renj Sangawi, Kürdistan'dan bir grup yazar, sanatçı, bilim insanı ile Enfal kurbanlarının onlarca akrabasını da yanına alarak Irak'ın Semava ilindeki Ar'ar Çölü'nde bulunan Nugra Salman'a gitmişti.

Ekip ve konuklar, 15 saatten fazla süren bir yolculuktan sonra, Enfal operasyonları sırasında on binlerce kadın, erkek, yaşlı ve çocuğun hapsedildiği ve daha sonra diri diri gömüldüğü Nugra Salman'a ulaşmıştı. Enfal operasyonları, Irak Yüksek Ceza Mahkemesi tarafından soykırım olarak tanınmıştı.

Rûdaw Medya Grubu, Kürdistan ve dünya genelindeki insanlara, onların desteğiyle profesyonel çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.

 

Rûdaw Medya Grubu

03 Ekim 2024