Kürt partiler Musul’da 21 adayla seçime girecek

03-10-2021
Musul
Musul
Etiketler Musul KDP KBY Irak Seçimleri 2021
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürt partiler 10 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Irak Parlamentosu seçimlerinde Musul’da 21 adayla yarışacak. Musul’da en çok aday ise KDP’nin.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 10 Ekim günü gerçekleştirilecek olan genel seçimlere sayılı günler kala adaylar sıkı bir çalışma yürütüyor.

Irak’ın en büyük ikinci kenti olan ve IŞİD savaşında büyük bir yara alan Musul ve çevresinde de adayların seçim çalışmaları devam ediyor.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) adayı Kavin Şeyh Said, kapı kapı dolaşarak kendini tanıtıyor. Ancak, Musul seçmenlerinin bazıları Duhok’ta ikamet ettiği için adayların işi daha zor.

Rûdaw’a konuşan Kavin Şeyh Said, “Seçmenler dağınık olduğu için farklı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bazı bölgelerde evleri geziyorum. Ancak bazı bölgelere ulaşamadığım için de ya telefon veya sosyal medya üzerinden ulaşmaya çalışıyorum” dedi.  

KDP’nin Musul genelinde 13 adayı bulunuyor. Kürdistan Yurseverler Birliği ve Goran Hareketi’nin oluşturduğu Kürdistan İttifakı bu bölgede 7 aday ile Kürdistan Komünist Partisi ise bir adayla yarışacak.

Kürdistan İttifakı Musul Sözcüsü Giyas Surçi de, “Bu seçimlerde daha çok aday çıkarmaya odaklandık. 2005’ten bu yana gerçekleştirilen tüm seçimlerde KYB Musul’dan milletvekili çıkardı. Bu seçimlerde hedefimiz sandalye sayımızı ikiye katlamak” dedi.

Mayıs 2018’deki seçimlerde KDP Musul’da 150 bin oy ile 6 milletvekili çıkardı. KDP’nin hedefi bu kez 9 vekil. KYB ise tek başına girdiği seçimlerde 31 bin oy ile bir vekil çıkarmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli