Hol Kampı'nda IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadın kurtarıldı

Haber Merkezi – Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) Haseke'nin doğusundaki Hol kampında IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi bir kadının bulunduğunu duyurdu.  

 İç Güvenlik Güçleri, QSD, YPG ve YPJ'nin desteğiyle Hol Kampı’na yönelik başlattığı İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin ikinci aşaması 10’uncu gününde devam ediyor.

Açıklamaya göre operasyonda 4 IŞİD hücresi üyesini tutukladı ve örgütün eğitim yeri olarak kullandığı 33 çadır kaldırıldı.

Açıklamaya göre IŞİD’li ailelerin yanında kaldığı tespit edilen Ezidi bir kadın ise kurtarıldı.

 İç Güvenlik Güçleri tarafından Hol Kampında IŞİD'in "uyuyan hücrelerini" takip etmek için başlattığı "İnsanlık ve Güvenlik" operasyonu onuncu gününe girdi.

 Operasyon boyunca 15'i kadın 121 IŞİD hücresi üyesi tutukladı.

Operasyonda "Örgüt unsurları tarafından kılık değiştirmek için kullanılan 119 çadır kaldırıldı ve 48 cep telefonu, akıllı ve taşınabilir cihaz ele geçirildi.

Açıklamaya göre operasyonda M-16 silahına ait parçalar, Türkiye ordusuna ait askeri kıyafetler ve işkence aletleri ele geçirildi.

İç Güvenlik Güçleri, operasyon kampta "güvenlik" sağlanana kadar devam edeceği bildirildi 

25 Ağustos 2022'de Asayiş Güçleri, bir basın toplantısıyla, IŞİD hücrelerini takip etmek ve "kaynakları kurutmak" için Hol kampındaki "insani ve güvenlik" adıyla daha önceden yapılan operasyonunun ikinci aşamasının başladığını duyurdu.

Bu yılın başından bu yana Hol Kampında 44 kişinin öldürülmüştü.