Neçirvan Barzani ve General Joel Vowell: IŞİD hâlâ gerçek bir tehdit

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, görev süresi dolan Irak ve Suriye'deki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Joel Vowell’i kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Neçirvan Barzani, General Vowell'a görevi sırasındaki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde IŞİD’i yenmek için oluşturulan Uluslararası Koalisyon’a desteğini ve yardımlarını da yeniledi.

Buna karşılık, Irak ve Suriye'de çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve görevi sırasında Kürdistan Bölgesi'nin yardım ve desteğinden dolayı şükranlarını aktaran General Vowell, uluslararası koalisyonun Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğin devam etmesinin önemini vurguladı.

Açıklamada, Kürdistan Peşmerge güçleri genel komutanı ve her iki taraftan çok sayıda yetkilinin katıldığı görüşmede, “IŞİD'in hâlâ gerçek bir tehdit olduğu ve bölgede barış ve istikrarı tehdit ettiği konusunda ortak bir görüşe varıldı" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, her iki tarafın bölgede IŞİD hareketliliği, Irak ve Suriye'deki durum ile bölgedeki son gelişmeleri de ele aldığı aktarıldı.