Kürt kadınları için 2 proje

03-08-2016
Rûdaw
Etiketler BM Kadına karşı şiddet
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler’in (BM) desteğiyle 2 proje hazırladı.


“Kürdistan Bölgesi’nde Kadına Karşı Şiddet”  ve “IŞİD’den Kurtarılan Ezidi Kürt Kadınları”adlı projeler 2,5 yıl sürecek.


Rûdaw’a konuşan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Müdürü Yardımcısı Ari Refik, “Sözkonusu 2 proje BM bünyesindeki bir  ajans ile yürütülüyor. Proje 3 aşamadan oluşacak. ilk aşama sığınma evleri için maddi kaynak sağlanmasını içeriyor” dedi.


Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Müdürlüğü’nün 29 şubesi var.



2014’te başlayan savaşta, Rojava ve Güney Kürdistan’da çoğunluğu Ezidi Kürt binlerce kadın IŞİD’in şiddetine maruz kalmıştı.


Ari Refik projenin ikinci ve üçüncü aşamasının, kurtarılan kadınlara  yönelik olduğunu ifade ederek, “Hedefimiz kadınların yaşamlarını kolaylaştırarak, yaralarını iyileştirmek” dedi.



Bu yılın Nisan ayında İngiltere’nin Erbil Başkonsolosluğu ile Kürdistan Bölgesi Kadınlar Yüksek Komisyonu arasında, IŞİD’den kurtarılan kadınlara psikolojik destek konusunda yardım protokolü imzalanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli