Başkan Barzani, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ile görüştü

03-07-2024
Rûdaw
Etiketler Başkan Barzani Başkan Mesud Barzani Faik Zeydan
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Bağdat ziyareti kapsamında Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan ile bir araya geldi. Görüşmede Irak’taki siyasi durumun yanı sıra partiler arası ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Başkan Barzani, 6 yılın ardından Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaret ederek üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

Bağdat ziyareti kapsamında Başkan Barzani Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan ile bir araya geldi.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak’taki siyasi durumun yanı sıra partiler arası ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre Başkan Barzani’nin görüşmelerinde Erbil ile Bağdat arasındaki “memur maaşları, petrol ve gaz yasası, seçimler ve Kerkük’te yeni bir yönetimin oluşturulması" gibi konular gündeme gelecek.

Başkan Barzani ayrıca Şengal meselesini de Iraklı yetkililerle görüşecek.

Başkan Barzani en son 22 Kasım 2018’de KDP’nin de desteklediği Adil Abdulmehdi hükümet kabinesinin  işbaşına gelmesinin ardından Bağdat’ı ziyaret etmişti.

Ziyaretinde Başkan Barzani dönemin Başbakanı Adil Abdulmehdi, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, Fetih Koalisyonu Lideri Hadi Amiri, Hikmet Hareketi Lideri Ammar Hakim, Kanun Devleti Başkanı Nuri Maliki, Nasır Koalisdyonu Lideri Haydar Abadi, ETA grubu lideri feyyaz Felah gibi çok sayıda siyasetçi ve üst düzey isimler bir araya gelmişti.

Başkan Barzani o dönem Necef’te bulunan Sadr Hareketi’nin lider Mukteda Sadr ile de bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Peşmerge Güçleri

Koalisyon komutanı: Washington Peşmerge Güçlerinin modern ve profesyonel bir güç haline getirilmesinde ısrarcı

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Joel Vowell, Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesine yönelik reform sürecinde önemli adımlar atıldığını ancak, bazı siyasi tarafların birliğin önünde engeller ve zorluklar çıkardığını söyledi.