Başkan Barzani Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi

03-07-2024
Etiketler Başkan Mesud Barzani Muhammed Şiya es-Sudani Irak Başbakanı Bağdat Tahran-Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani 6 yılın sonunda ziyarette bulunduğu Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada Başkan Mesud Barzani Iraklı siyasi parti temsilcileri ve yetkilileri ile bir dizi resmi görüşme gerçekleştirmek amacıyla Bağdat’a gideceğini açıklamıştı.

Başkan Barzani’yi taşıyan uçak öğleden önce Bağdat Uluslararası Havalimanı’na ulaştı. Başkan Barzani’yi havalimanında Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve çok sayıda yetkili karşıladı.

Başkan Barzani resmi temasları çerçevesinde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre Başkan Barzani’nin görüşmelerinde Erbil ile Bağdat arasındaki “memur maaşları, petrol ve gaz kanunu, seçimler ve Kerkük’te yeni bir yönetimin oluşturulması" gibi konuların gündeme gelecek.

Başkan Barzani ayrıca Şengal meselesini de Iraklı yetkililerle görüşecek.

Sudani’nin ardından Başkan Barzani’nin Yasa Devleti Koalisyonu Başkanı Nuri Maliki,  Nasır Koalisyonu lideri Haydar Abadi, Fetih İttifakı lideri Hadi Amiri ve çok sayıda siyasi tarafla bir araya geleceği öğrenildi.

Başkan Barzani en son 22 Kasım 2018’de KDP’nin de desteklediği Adil Abdulmehdi hükümetinin işbaşına gelmesinin ardından Bağdat’ı ziyaret etmişti. 

Ziyaretinde Başkan Barzani dönemin Başbakanı Adil Abdulmehdi, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, Fetih Koalisyonu Lideri Hadi Amiri, Hikmet Hareketi Lideri Ammar Hakim, Kanun Devleti Başkanı Nuri Maliki, Nasır Koalisdyonu Lideri Haydar Abadi, ETA grubu lideri feyyaz Felah gibi çok sayıda siyasetçi ve üst düzey isimler bir araya gelmişti. Başkan Barzani o dönem Necef’te bulunan Sadr Hareketi’nin lider Mukteda Sadr ile de bir görüşme gerçekleştirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Peşmerge Güçleri

Koalisyon komutanı: Washington Peşmerge Güçlerinin modern ve profesyonel bir güç haline getirilmesinde ısrarcı

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Joel Vowell, Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesine yönelik reform sürecinde önemli adımlar atıldığını ancak, bazı siyasi tarafların birliğin önünde engeller ve zorluklar çıkardığını söyledi.