Urfa şişleri dünya pazarlarında

03-05-2017
Rûdaw
Etiketler Urfa Kebap şişi Demirci Çin
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa'da yapılan kebap şişleri, Romanya, Almanya, Fransa ve Çin'e ihraç ediliyor.

 

Kentinde Haşimiye Meydanı'nda bulunan Demirciler Çarşısı'ndaki 4 imalathanede kebap şişi üretimi yapılıyor. Çeşitli boy ve ebatlarda üretilen şişler, Türkiye geneline satılıyor.

 

Türüne göre değişen kebap şişleri, Romanya, Almanya, Fransa ve Çin gibi ülkelere de ihraç ediliyor.

 

Demirden 30 yıldır şiş üretimi yapan Mehmet Kaşıkçıoğlu, kebabın sırrının şişlerde olduğunu söyledi. Kaşıkçıoğlu, günlük imal ettikleri 5 çeşit kebap şişlerini yurt içine satışın yanı sıra yurt dışına da ihraç ettiklerini belirtti.

 


Elle yapılan şişlerin daha sağlıklı olduğunu ifade eden Kaşıkçıoğlu, “Metrelerce uzunluğundaki demir şişleri önce kesiyoruz. Daha sonra kızgın ateşte közledikten sonra orak üzerinde çekiçle döverek son şeklini veriyoruz. Bizim elle yaptığımız bu şişler, daha sağlıklı ve dayanıklıdır” dedi.

 

Günlük 500 ile bin civarında şiş yaptıklarını söyleyen demir ustası, “Bu şişlerimizin çeşitleri Adana, patlıcanlı, kuşbaşı ve ciğer şişi olarak biliniyor. Burada ürettiğimiz bu şişleri Türkiye’nin her tarafına gönderiyoruz. Özellikle yurt dışından da sipariş verenler var. Romanya, Almanya, Fransa ve hatta Çin’e bile kebap şişlerini götürenler var. Bu şişler sıhhidir ve diğer şişlere göre daha iyidir. Kebaplar bu şişlerimizde daha iyi piştiği için lezzeti şişinde yatmaktadır” diye anlattı.

 

Kentteki lokanta işletmecileri ise fabrikasyon şişlerini kullanmadıklarını özellikle Urfa’da yapılan demir şişlerini tercih ettiklerini ifade etti. (Kaynak: DHA)

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli