Myles Caggins: Türkiye tutumunu gözden geçirmeli

03-02-2022
Rûdaw
Etiketler Myles Caggins Hava saldırısı Türkiye Şengal Mahmur DSG
A+ A-

Haber Merkezi - IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon'un eski Sözcüsü Myles Caggins, Türkiye'nin Şengal, Mahmur ve Derik’te önceki gece gerçekleştirdiği hava saldırılarını "endişe verici" olarak nitelendirerek, "Türkiye'nin saldırıları sivil kayıplara neden oluyor. Türkiye tutumunu gözden geçirmeli" dedi.

Myles Caggins, Türk bombardımanının sivillerin hayatını kaybetmesine yol açtığına dikkat çekerek, "Tüm dünya güçlerinin askeri üslere saldırırken sivilleri hedef almaktan kaçınması gerektiğini" söyledi.

Uluslararası Koalisyon sözcüsü Myles Caggins, Rûdaw'ın Rojava özel bültenine katıldı ve Şengal, Mahmur ve Derik'teki son saldırıları değerlendirdi.

Myles Caggins, Türkiye'nin saldırılarının endişe yarattığını ve Türkiye'nin sivilleri hedef almaması gerektiğini belirterek, Türkiye tutumunu gözden geçirmeli" dedi.

ABD'nin Türkiye'nin saldırılarına sessiz kalmasına da değinen Caggins, ABD'nin kararlarının Pentagon'da alındığını belirterek, "Bu jeopolitik bir mesele. Türkiye ve ABD NATO müttefikidir. Türkiye, IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyonun bir üyesidir. Türkiye, Bağdat ve Erbil arasında da özel ilişkiler var” dedi.

Caggins, Türkiye'nin saldırılarından da PKK'yi sorumlu tutması hakkında ise “Türkiye'nin saldırıları PKK'nın varlığına dayanmıyor" dedi.

Myles Caggins, ABD'nin Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG)verdiği desteği sürdüreceğini de kaydetti.

Öte yandan Caggind, uluslararası topluma, DSG'nin işlerini kolaylaştırmak için Rojava’daki IŞİD mahkumlarını vatandaşı oldukları ülkelere alıp yargılama çağrısında bulundu.

Caggins, ABD'nin neden Rojava’da kaldığını da şöyle açıkladı: "Hapishanelere yönelik geçen haftaki IŞİD saldırısı, IŞİD'in Suriye ve Irak'ta hala bir tehdit olduğunu gösteriyor."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli