VİDEO - Urfa'da ‘kız kaçırma’ kavgası: Caddeler savaş alanına döndü

Haber Merkezi - Urfa’da iki aile arasında kız kaçırma meselesi yüzünden çıkan taşlı, sopalı kavgada 10 kişi yaralandı, kavgaya karışan 40 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, Haliliye İlçesine bağlı Paşabağı Mahallesi’nde bulunan ŞUTİM Toptancılar Sitesi’nde meydana geldi.

Yerel Ajans Urfa’nın haberine göre,  daha önceden aralarında husumet bulunan Gezen ve Gezmiş aileleri arasında, taş ve sopaların da kullanıldığı büyük kavga meydana geldi.

Kadınların da karıştığı kavga için olay yerine çok sayıda emniyet ekibi ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi.

Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgayı, polis silahla havaya ateş ederek yatıştırdı. Kavgada aldıkları darbeler sonucu yaralanan 10 kişi, ambulansla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Polisler, olaya karştığı tespit edilen ve aralarında kadınların da bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, hastanede alınan sağlık raporunun ardından emniyete götürüldü.

Emniyet güçleri, olayın meydana geldiği mahallede ve yaralıların tedavi gördüğü hastanelerin çevresinde güvenlik önlemlerini arttırırken, kavgayla ilgili gözaltı sayısının artabileceği  öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Dünkü kavgada da 5 kişi yaralanmıştı

Dün de Urfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Eyyüp Peygamber Caddesi üzerinde alacak verecek meselesi nedeniyle iki taraf arasında kavga yaşndı.

Kadın, erkek ve çocukların da katıldığı kavgayı polis ekipleri havaya ateş açarak ve biber gazı sıkarak ayırmaya çalıştı. Kavganın ortasında kalan çocuklar büyük bir korku yaşadı.

Tarihi Balıklıgöl bölgesinde yeniden karşılaşan taraflar tekrar kavga etmeye başladı.

Onlarca kişinin karıştığı kavgada burada da ortalık adeta savaş alanına döndü. Kavga eden kadın ve erkekler ellerine ne geçirdilerse birbirlerine fırlattı.

Her iki kavgada toplam 5 kişi yaralanırken 9 kişi ise gözaltına alındı.

Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Balıklıgöl Devlet Hastanesi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.