Kısa Boylular Derneği Başkanı: Bizim için 200 konut inşa ediliyor

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Kısa Boylular Derneği Başkanı, kendileri için inşa edilen 200 konut için 5 bin doların peşin, kalan meblağın ise aylık 100 dolar şeklinde ödeneceğini aktardı.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Kısa Boylular Derneği Başkanı Ömer Cebar, “Konut inşası için Başbakan Yardımcısı ve Süleymaniye Belediye Başkanı ile görüştük. Görüşme neticesinde, bir yatırımcının da yardımıyla 200 ailenin faydalanacağı 200 konut yapımına karar verildi” diye belirtti.

Cebar, bu 200 konutun Süleymaniye’nin Raperin Mahallesi’nde inşa edileceğini ve Erbil’de de konut yapımı talep etmeyi planladıklarını söyledi.

Konut taksitlerinin nasıl olacağı hakkında bilgi veren Cebar, “5 bin dolar peşin olarak, kalan mablağ ise 100 dolarlık taksitler şeklinde ödenecek” dedi.

Ayrıca, konutların yapılacağı yer ve arsaların belirlenmiş olduğu ve konut yapımına yakında başlanacağı aktarıldı.

Bu konutların yapımı 2021’den beri çalışılan bir proje. Cebar, başta 300 konut yapılmasının planlandığını fakat bu sayının 200’e düşürüldüğünü aktararak proje üzerinde “ciddi bir şekilde” çalıştıklarını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çin’in en büyük tapınağı: Cennet Tapınağı

Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Cennet Tapınağı’nın tarihi 600 yıl öncesine uzanıyor. Bir Taocu tapınağı olarak inşa edilen tapınak, Ming ve Qing hanedanı imparatorları tarafından tüm dini ritüeller ve dini ayinler için ziyaret edilirdi.

2,7 milyon metrekarelik bir alan sahip olan Cennet Tapınağı Çin'deki en büyük tapınak olarak kabul edilir.

Covid-19 nedeniyle üç yıldır ziyaretlere kapalı olan tapınak, yeni yılın başlamasıyla birlikte kapılarını Çinli ve yabancı turistlere açtı.