Başbakan Mesrur Barzani yaralı leopar için talimat verdi

03-01-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Duhok Mesrur Barzani Leopar
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Duhok Valisi Teter’i Zaho’da yaralı olarak bulunan çizgili leoparın tedavisine önem verilmesi için görevlendirdi.

Rûdaw’ın Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Mesrur Barzani, Duhok Valisi Ali Teter’den Zaho ilçesinde köylülerin kurduğu kapana düşerek bir bacağını kaybeden leoparın tedavisine önem verilmesini istedi.

Başbakanlık kaynakları, nesli tükenmekte olan çizgili leoparın tedavisi için bir grup uzman veterinerin görevlendirildiğini de bildirdi.  

Zaho’da 29 Aralık günü köylülerin kurduğu kapana yakalanan çizgili leopar (İran-Zagros Parsı), Doğa ve Orman Müdürlüğü polislerince kurtarıldıktan sonra tedavi edilmek üzere Duhok’a nakledilmişti.

Rûdaw’a konuşan Duhok Peşmerge Doğayı Koruma Kuvvetleri Komutanı Cemal Sedo, leoparın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kürdistan Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Dr Süleyman Temir Said, İran Parsı veya Zagros veya Kürt Leoparı olarak da adlandırılan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan bu leoparlar Kürdistan coğrafyasında da ender olarak görüldüğünü söylemişti.

Said, “Bu leopar türü Ermenistan’dan Pakistan’a, İran ve Kürdistan’a kadarki coğrafyada yaşıyor. 2020’den beri Tolyana ismi verilen bu tür belli bir coğrafyada günde yaklaşık 100 kilometre yol katediyor” demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli