Habur'dan Erbil'e ağır fatura

03-01-2016
Rûdaw
Etiketler Habur Sınır Kapısı Erbil Türkiye TIR
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kuzey Kürdistan’da (Türkiye Kürdistanı) yaşanan çatışmalardan dolayı  kapatılan Habur Sınır Kapısı,  Erbil’e 20 milyon dolara mal oldu.

 

Rûdaw’a konuşan İbrahim Halil Sınır Kapısı Müdürü yardımcısı Muhammed Tahir, sınır kapısının 22 gündür kapalı olduğunu ve bu süre içerisinde Kürdistan Bölgesi’nin 20 milyon dolar zarara uğradığını söyledi.

 

Muhammed Tahir, sınır kapısının açılması için Kürdistan Hükümeti’nin girişimlerinin olduğunu, ancak hiç bir netice alamadıklarını ifade etti.

 

Muhammed Tahir, “Kapı kapatılmadan önce her gün bin 500 TIR giriş-çıkış yapardı. Bu rakam her iki taraf içinde önemli bir gelir kaynağıydı” dedi.

 

Habur Sınır Kapısı’ndaki Türk yetkililere ulaşamadıklarını  söyleyen Tahir, “Sınırın ne zaman açılacağına dair elimizde hiç bir bilgi yok” şeklinde konuştu.

 

Kürt illerinde yaşanan çatışmalar ve operasyonlar nedeniyle 14 Aralık Pazartesi günü saat 14:00 sıralarında Habur Sınır Kapısı kapatılmıştı.

 

Türkiye Hükümeti, bölgede yaşanan çatışmaları gerekçe göstererek, daha önce de belli aralıklarla  sınır kapısındaki geçişleri durdurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli