Mesrur Barzani: Hükümet KDP sayesinde başarıya ulaştı

Erbil (Rûdaw) – KDP Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Mesrur Barzani, hükümet kabinesinin KDP sayesinde başarıya ulaştığını belirterek, sorunların şiddet ve argo söylemler çözülemeyeceğini kaydetti. 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Mesrur Barzani, Erbil’de bir grup KDP ve sendikaların üyeleri ile bir araya geldi.

Başbakan toplantıda seçimlerin ülke yönetimini belirlemede en doğru yöntem olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Barzani, “Parti sayesinde bu kabine iktidarını sürdürmüştür. Tüm kasıtlı engellemelere rağmen Kürdistan’ın gelişmesinin ulaştığı düzey partinin öncülüğü ve rolü sayesinde gerçekleşmiştir. Parti Kürdistan’ın her geçen gün inşa edilmesi önündeki kasıtlı yaklaşımlara izin vermemiştir” dedi.

Kürdistan Parlamento seçimlerine ilişkin de konuşan Mesrur Barzani şunları dile getirdi:

"Partinin tüm sloganları istikrar ve umuda çağrı yapıyor. Ülkemizi istikrarsızlığa sürükleyerek karıştırılmamalı. Sorunlar şiddet ve argo bir dille çözülemez. Parti istikrar ve huzur istiyor çünkü tüm Kürdistan halkı istikrarlı ve barış içerisinde yaşasın istiyor.”

Kürdistan Parlamento seçimleri 25 Ekim’de gerçekleşecek.

25 Eylül’de başlayan seçim kampanyaları 15 Ekim’e kadar sürecek.

18 Ekim’de özel oy verme işlemi yapılacak daha sonra 20 Ekim’de genel sandıklar kurulacak. Kürdistan Bölgesi’nde 3 milyon 789 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor.