İlham Ahmed: Rûdaw’a saldıranlar adalete teslim edilmeli

02-10-2021
Rûdaw
Etiketler Komışlo Rudaw Saldırı
A+ A-

Erbil (Rudaw) - Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Meclisi Başkanı İlham Ahmed, Rûdaw ofisine yönelik saldırıya karşı olduklarını ve bu eylemleri gerçekleştirenlerin tutuklanarak adalete teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

İlham Ahmed, North Press ajansına verdiği röportajda Rûdaw'ın Kamışlo ofisine yapılan saldırı da dahil olmak üzere gündem başlıklarını değerlendirdi.

Son olarak beraberindeki heyetle birlikte Washington'da görüşmelere yapan İlham Ahmed, “Rudaw'a yönelik saldırıya karşıyız. Güvenlik ve yargı üzerlerine düşeni yapmalı ve sorumlular adalete teslim edilmelidir” dedi.

Ahmed röportajda ayrıca, ABD'li yetkililerin Demokratik Suriye Güçleri’ni (DSG) desteklemeye devam edeceklerine dair söz verdiklerini de söyledi.

Ne olmuştu?

Geçen Salı gecesi, kimliği belirsiz kişiler Rudaw'ın Kamışlo ofisine molotof kokteylleriyle saldırmıştı. Saldırı sırasında ofiste kimse bulunmadığından, can kaybı yaşanmadı ancak bir kısmı yanan ofiste büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Bu, Rûdaw'ın Kamışlo'daki ofisine yapılan dördüncü saldırı. İlk saldırı mayıs, ikinci saldırı ağustos, üçüncü saldırı eylül ve ve son saldırı da 28 Eylül’de gerçekleştirilmişti.

Rûdaw medya grubu Özerk Yönetim’e çağrıda bulunmuştu

Saldırı üzerine bir açıklama yayınlayan Rûdaw medya grubu, Rojava Özerk Yönetimi’ni saldırıya karşı sessiz durmamaya ve ilgili tarafları tutum almaya çağırmıştı.

Rûdaw Medya Grubu’ndan yapılan açıklamada, "Söz konusu saldırı, Rojava’da Rûdaw Medya Grubu çalışanlarının can ve çalışma güvenliğine yönelik çok tehlike arzeden ciddi bir tehdittir. Aynı zamanda Rojava’da özgür basın çalışmalarına yönelik yapılmış tehlikeli bir müdahaledir. Rûdaw Medya Grubu olarak, Rojava Özerk Yönetimi’n,n makamlarını, bu kez de daha önce düzenlenen saldırlarda olduğu gibi sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Ayrıca, bütün sivil toplum kuruluşları ile özgür basın taraftarlarını, Rûdaw Medya Grubu’na karşı yapılan bu saldırı karşısında sessiz kalmamaya davet ediyor, Rojava ofisinde çalışan arkadaşlarımızın can güvenliğinin korunması için baskı kurmaya ve tutum almaya çağırıyoruz” denilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli