Kerkük İl Meclisi'nin KDP ve KYB üyeleri Irak Başbakanı ile toplanacak

4 saat önce
Etiketler Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani Kerkük il meclisi KDP KYB
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kerkük İl Meclisi’nin KDP ve KYB meclis üyeleri yarın Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya gelecek.

Rûdaw’a konuşan Kerkük İl Meclisi Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi Rebwar Teha, partilerinin ve Babilon fraksiyonu üyelerinin yarın Bağdat’ta Irak Başbakanı ile bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.  

Öte yandan Rûdaw’a konuşan bir kaynak ise yarın Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) meclis üyelerinin de Bağdat’ta Irak Başbakanı ile toplanacağını aktardı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre her iki toplantının temel gündemini Kerkük valisi ve idaresinin seçimi konusu oluşturacak. 

İki hafta önce Kerkük İl Meclisi’nin Türkmen ve Arap üyeleri ile bir araya gelen Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kerkük idaresinin belirlenmesinde hiçbir bileşenin dışında tutulmaması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Perşembe günü yapılması beklenen Kerkük İl Meclisi toplantısı Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin talebiyle ertelenmişti

Irak'ta 18 Aralık 2023 tarihinde il meclisi seçimleri yapılmış ve 28 Aralık 2024 tarihinde kesin sonuçlar Irak Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak siyasi partilerin anlaşmazlığı nedeniyle Kerkük ve Diyala valileri atanamamıştı.

Kerkük il meclisi 16 üyeden oluşuyor, KYB'nin beş, KDP’nin 4, Hristiyanların 1, Arap oluşumunun 6, Türkmenlerin ise 2 sandalyesi var.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli