PSK: Şengal’in yarası kapanmadı

7 saat önce
Etiketler PSK Şengal
A+ A-

Haber Merkezi – PSK, IŞİD’in Şengal’e saldırmasının yıl dönümünde BM’nin 3 Ağustos’u “Ezidi Jenosidi Günü” olarak ilan etmesi için çalışma yürütülmesi çağırısı yaptı.

IŞİD’in Şengal’e saldırmasının 10’uncu yıl dönümünde Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) bir mesaj yayımladı.

PSK, mesajında Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümeti ile Kürt kurumlarına Birleşmiş Milletler’in Şengal Jenosidi’nin başladığı gün olan 3 Ağustos tarihini “Êzidi Jenosidi Günü” olarak ilan etmesi için çaba harcaya çağırdı.

PSK’nin mesajı şöyle:

“Şengal Jenosidinin 10. yıldönümünde kurbanlarını saygıyla anıyoruz.

Şengal’in yaralarının sarılması için, Irak hükümetini, Kürdistan Hükümeti ve Kürdistanlı siyasi yapılar ile demokratik kitle örgütlerini, Birleşmiş Milletler’in Şengal Jenosidi’nin başladığı gün olan 3 Ağustos tarihini “Êzidi Jenosidi Günü” olarak ilan etmesi için birlikte çaba sarfetmeye;

Birleşmiş Milletleri, uluslararası hümanist kurum ve kuruluşlarla Kürdistan hükümetini, IŞİD’in elinde köle ve cariye olarak tuttuğu yüzlerce Êzidinin özgürlüklerine kavuşmaları için daha fazla çabalamaya çağırıyoruz.”

IŞİD mensupları 3 Ağustos 2014'te, Ezidi Kürtlerin yaşadığı Musul’un Şengal ilçesi ve çevresini saldırı düzenlemiş ve işgal etmişti. Binlerce Ezidi Kürt’ü öldürdü, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 6 bin 410 kişiyi ise kaçırdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli