Liderlerden Çile Havînê Bayramı mesajı

Haber Merkezi – Çile Havînê  Bayramı vesilesiyle birer mesaj yayınlayan liderler Ezidilerin bayramı kutladı. Liderler mesajlarında kaçırılan Ezidilerin akibetlerinin ortaya çıkarılması yönünde çabaların süreceğini vurguladı.

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Ezidi dini önderlerinin 40 gün tuttuktan oruştan sonra kutladığı Çile Havînê Bayramı vesilesiyle birer mesaj yayımladı.

Başkan Mesud Barzani mesajında, Çilê Havînê Bayramını kutladı.

Barzani, “Ezidi kardeşlerimizin bayram ve dini günlerini huzur içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum. Kürdistan ve dünya Ezidileri ile Ezidi Ruhani Meclisi’nin bayramını kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun, hayır ve iyilikle kalın” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani: Kaçırılan Ezidilerin bulunması için çabalarımız sürecek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de mesajında dünya genelinde ve Kürdistan’da yaşayan Ezidi toplumunun, bayramını kutlayarak, kaçırılan Ezidilerin bulunması ve akıbetlerinin ortaya çıkarılması yönündeki çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Neçirvan Barzani mesajında “Bayramın hayır, iyilik ve huzura vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı

“Her bayramda olduğu gibi teröre kurban edilen Ezidi kardeşlerimizi anıyor, anıları önünde eğiliyoruz” diyen Barzani, “Kaçırılan insanlarımızın bulunması, akıbetlerinin netleştirilmesi ve geri getirilmesi konusunda Ezidi ailelerimize söz veriyorum” dedi.

Başbakan: Ezidi halkımıza hizmetlerimiz sürecek

Başbakan Mesrur Barzani de yayınladığı mesajda, “Tüm dünyadaki ve Kürdistan’daki Ezidi kardeşlerimizin Çileya Havînê Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bayramlarını huzur ve güvenli bir şekilde geçirmelerini diliyorum” dedi.

Başbakan mesajında “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Ezidi kardeşlerimizin acı ve kederlerini daha da hafifletmek için hizmetlerine devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Barzani mesajının sonunda Ezidi toplumunun her daim iyilik ve huzur içerisinde kalmasını diledi.

Ezidi dini önderlerinin 40 gün tuttuğu oruç sonrası kutlanan Çile Havînê Bayramı, Ezidilerin 8 dini bayramlarından biri.