Türkiye ve Suriye’deki olaylara ilişkin Mazlum Kobani'den açıklama!

02-07-2024
Etiketler DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani Mazlum Abdi Suriyeli göçmenler Bab Cerablus
A+ A-

Haber Merkezi – DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani, Kayseri’deki mülteci karşıtı eylemler sonrası Suriye’de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Kayseri kentinde Suriye halkına karşı yapılan saldırıları kınıyor, canlarının ve onurlarının korunması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani (Abdi), Türkiye’nin pek çok kentinde Suriyelilere yönelik eylemler sonrası Bab, Cerablus, İdlip ve Efrin gibi kentlerde yaşananlara ilişkin mesaj paylaştı.

X üzerinden açıklama yapan Kobani, şu ifadeleri kullandı:

“İşgal edilmiş bölgelerdeki Suriyelilerin hareketi gösteriyor ki her ne kadar birbirimizden farklı olursak olalım, milli onur ve bağımsızlık bizi birleştiren esas noktalardır.

Biz Türkiye’nin Kayseri kentinde Suriye halkına karşı yapılan saldırıları kınıyor, canlarının ve onurlarının korunması çağrısında bulunuyoruz.

Biz Kuzey ve Doğu Suriye’deyiz; şimdi de biz, topraklarının üstünde ve kardeşleri arasında kalan her bir Suriyeli vatanseveri karşılıyor, ülkemizi ve halkımızı kurtarmak için tüm Suriye halkına elimizi uzatıyoruz.”

 Ne olmuştu?

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Kayseri'de Pazar gecesi kalabalık gruplar belli noktalarda toplanarak Suriyelilere ait olduğu belirtilen işyerlerine ve araçlara hasar vermiş, polis olaylara müdahale etmişti.

Kayseri'de başlayan şiddet olayları farklı kentlere sıçradı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yerlikaya, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde bazı şehirlerde Pazartesi gecesi Suriyelilere yönelik eylemler gerçekleştirildiğini söyledi.

"Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası" 474 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Öte yandan Suriye’de Türkiye ve güdümündeki silahlı grupların kontrolünde olan El Bab, Efrin, Cerablus ve Azez'de TIR’lar yakıldı.

Çok sayıda Türkiye bayrağının yakıldığı ve indirildiği olaylarda, araçlar yakıldı ve PTT gibi kamu binalarına zarar verildi.

Ayrıca El Bab'daki açılan araçlar olduğu da bildirildi. El Bab'daki olayların büyümesi sonrası Türk güvenlik birimleri, bölgeye takviye kuvvet gönderdi.

Bölgede yaşanan olaylar Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasındaki olası görüşme haberleri ile de ilişkilendirilmişti.

Erdoğan, “Esad ile yeniden görüşme” sinyali vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Peşmerge Güçleri

Koalisyon komutanı: Washington Peşmerge Güçlerinin modern ve profesyonel bir güç haline getirilmesinde ısrarcı

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Joel Vowell, Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesine yönelik reform sürecinde önemli adımlar atıldığını ancak, bazı siyasi tarafların birliğin önünde engeller ve zorluklar çıkardığını söyledi.