Irak'ın Viyana Büyükelçisi: Avusturya Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde yatırımlarını arttırmak istiyor

02-07-2024
Etiketler Avusturya Irak Kürdistan Bölgesi Başkan Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak'ın Avusturya Büyükelçisi, Irak ile Avusturya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlenme yolunda ilerlediğini ve  Avusturyalıların  Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta  yatırımlarını artırma arayışında olduğunu söyledi.

Rûdaw’a konuşan Irak'ın Avusturya Büyükelçisi Bekir Fetah Kürdistan Bölgesi  Başkanı Neçirvan Barzani'nin Avusturya ziyaretinin Kürdistan Bölgesi'nde Avusturya Konsolosluğu'nun açılması yönündeki adımları hızlandırmasını umduğunu söyledi.

Avusturya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne daha fazla yatırım yapmak istediğini söyleyen Büyükelçi “Yatırımcıların diğer ülkelere yönelmesi gereken en önemli şey istikrar ve güvenliktir. Kürdistan Bölgesi'nin istikrarı ve güvenliği ne kadar iyi olursa, Avusturyalı şirketler de o kadar Kürdistan ve Irak'a yönelecektir" ifadelerini kullandı.

Irak ile Avusturya arasındaki ilişkilerinin eskiye dayandığını dile getiren Bekir Fetah, “Avusturya-Irak ilişkileri çok eskidir. Ancak Kuveyt'in işgalinden sonra ilişkiler koptu. Önceki rejimin yıkılmasının ardından iki ülke arasında ilişkiler başladı. Geçtiğimiz yıl Avusturya'nın Bağdat'taki büyükelçiliğinin yeniden açılmasıyla Irak ile Avusturya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde önemli bir adım atılmıştı. Artık ilişkileri güçleniyor. Avusturya Irak için özel bir önem taşıyor” dedi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde çok sayıda Avusturyalı şirket bulunuyor. Sadece Kürdistan Bölgesi’nde 55 Avusturyalı şirket var.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın petrol dışında alternatif enerji arayışı çerçevesinde Avusturya’nın deneyimlerinden faydalanmak istediğini belirten Bekir Fetah, “ Avusturya'nın yeşil enerji üretimindeki deneyiminden yararlanmaya çalıştık. Bu büyük bir adım ve özellikle Avusturya'nın bu alanda çok fazla uzmanlığı var. Irak ve Kürdistan Bölgesi de bu deneyimden yararlanabilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli