Kürdistan Bölgesi hükümeti: İki idareye karşıyız

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarını korumaya devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, hafta içerisinde Bağdat’ta temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani başkanlığındaki müzakere heyetiyle bir araya geldi.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, Bağdat’ta yetkililer ve siyasi taraflarla yapılan görüşmelerin ele alındığı toplantıda, Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarının korunması şartıyla merkezi Bağdat hükümetiyle müzakerelere devam edileceğini belirtti.

Barzani, mevcut sorunların çözümü için Kürdistan heyetinin önümüzdeki günlerde tekrar Bağdat’ı ziyaret edeceğini vurguladı.

Geçmişte hükümete borcu olan şirket ve kurumların ödeme yapmaları gerektiği yönünde uyarıda bulunan Başbakan Barzani, bu konuda önümüzdeki günlerde lisans süresi tamamlanan şirket temsilcileriyle görüşme kararı aldıklarını kaydetti.

Mesrur Barzani, hükümetin elindeki imkânlarla memur maaşlarını ödemesi talimatı verdi.

Toplantıda Süleymaniye’de gündeme getirilen “ademi merkeziyetçilik” konusu da ele alındı.

Hükümette yer alan taraflar ademi merkeziyetçilik ve yetkilerin dağıtılması meselesinin tamamıyla Başbakanlığın sorumluluğunda ve hükümet programının bir parçası olduğunu hatırlattı. Ayrıca Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün korunacağı ve her türlü iki İki başlı yönetim girişimlerine karşı durulacağı vurgulandı.