Kürdistani partiler Hüda-Par’ı ziyaret etti

Diyarbakır (Rûdaw) - Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP-Bakur), Kürdistan İslami Hareketi (Azadi), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Demokrat Partisi - Türkiye (PDK-T) temsilcileri Hür Dava Partisi (Hüda-Par) lideri Zekariya Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti.

 

Bugün Diyarbakır’da bir araya gelen KDP-Bakur, Azadi Hareketi, PAK, PSK ve KDP-T temsilcileri 24 Haziran’da yapılacak olan Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlikte hareket etme kararı alarak “Kürdistani Seçim İttifakı’nı Halkımıza Müjdeliyoruz” başlıklı bir bildiri yayınladı.

 

5 parti yaptıkları basın açıklamasının ardından Hüda-Par’ı ziyaret etti.

 

Rûdaw’a konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “İttifak heyeti adına seçim ittifakına yönelik prensiplerimizin yazılı olduğu bir mektubu Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na verdik. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Hüda Par’ı kapsayacak bir seçim ittifakının yapılmasını istedik” dedi.

 

Yapıcıoğlu’nun tekliflerine olumlu yaklaştığını belirten Özçelik, geniş bir ittifak zemininin olduğunu ifade etti.

 

Kürdistani partiler 4 Mayıs’ta HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile bir görüşme gerçekleştirecek.

 

Hüda-Par’ı ziyaret eden heyette, KDP-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, Azadi Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşiti ve Siyasi İşler Sorumlusu Sıtkı Zilan, PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PSK Genel Başkanı Mesut Tek ve KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardeş yer aldı.