Erbil'de gündem yolsuzlukla mücadele

02-05-2017
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Erbil Bakanlar Kurulu Yolsuzlukla Mücadele
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkent Erbil'de bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında yolsuzlukla mücadele konusu kapsamında hazırlanan stratejik proje ele alınacak.

 

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Bölgesi Temiz Eller Komisyonu Başkanı Ahmed Enver, Bakanlar Kurulu toplantısında yolsuzlukla mücadele stratejik projesinin masaya yatırılacağını belirtti.

 

Onaylanması halinde projenin uygulanması için bir heyetin kurulacağını belirten Ahmed Enver, “1 yıl içinde İngiltere merkezli bir kurumun desteğiyle söz konusu projenin taslağını hazırladık. 5 yıllık bir plan içeren projenin taslağında Bakanlar Kurulu tarafından birkaç düzeltme yapıldı” dedi.

 

Projenin başarılı olacağına inandığını dile getiren Temiz Eller Komisyonu Başkanı, “Proje, Kürdistan Bölgesi'nin mevcut durumu için hazırlandı. Projenin başarılı bir şekilde uygulanması gerek içerde, gerekse uluslararası düzeyde Kürdistan Bölgesi için çok iyi olacak” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Mesud Barzani, 2016 yılı başında, hükümet çalışmalarının düzenlenmesi, reform ve hükümete bağlı kurumlar arasındaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla bazı önemli kararlara imza atmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli