Bafıl Talabani: Değil yüz, bin yıl da geçse kimse Mam Celal gibi olamaz

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq’e verdiği yanıtta, “Değil yüz, bin yıl da geçse kimse Mam Celal gibi olamaz” ifadelerini kullandı.

2. Erbil Forumu Kapsamında dün düzenlenen “Harekete Geçme Zamanı: Irak ve Kürdistan Bölgesi Siyasetinde Kadınların Rolünü Güçlendirmek” adlı panelde konuşan Rewaz Fayeq, Bafıl Talabani’ye eleştiriler yöneltmişti.

KYB Başkanı Bafıl Talabani’ye kadınların siyasetteki yeri konusunda eleştiri getiren Fayeq, “Bafıl Talabani bugün Mam Celal’in Kürt kadınına siyasette tanıdığı hak ve yerin çok gerisinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

Fayeq ayrıca, “Kak Bafıl kadınları savunmak, kadınların yeteneklerine inanmak ve kadınları desteklemek konusunda 100 yıl daha Mam Celal'e ulaşamayacak” dedi.

Rewaz Fayeq’in eleştirilerine cevap veren Bafıl Talabani, “Teşekkürler Rewaz Hanım, az söylemişsiniz çünkü 100 değil, 1000 yıl da geçse kimse Başkan Mam Celal’e ulaşamaz. Hiç kimse Mam Celal’e benzemiyor ve benzeyemeyecek de” ifadelerine yer verdi.