Haydar Abadi: Irak’ta değişim sandıkta olmalı

02-03-2023
Serpil Güneş
Etiketler Haydar Abadi Irak Erbil Forum 2023
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak eski Başbakanı Haydar Abadi Irak’ta değişimin sandıkta olması gerektiğini söyledi.

Rûdaw Araştırmalar Merkezi öncülüğünde düzenlenen “Ortadoğu'nun Dönüm Noktaları ve Geleceği” konulu 2. Erbil Forumu ikinci gününde devam ediyor.

Irak eski Başbakanı Haydar Abadi, King's College Londra Kıdemli Araştırma Takibi Dr. Muhammed İhsan moderatörlüğünde, “Irak'ın ekonomik ve siyasi zorluklarının görünümü; Reform mu Çöküş mü?” konulu panelde konuştu.

Abadi, IŞİD’in Musul’da başının ezildiğini dile getirerek, “IŞİD’in son bulduğunu düşünüyordum ancak öyle olmadığı görünüyor” ifadelerini kullandı.

Irak eski Başbakanı Abadi, "Kolektif olarak kendimizi değiştirmezsek, dış dünyadan kimse gelip bizi değiştiremez. Değişim sandıklardan gelmeli" ifadelerini kullandı.

Abadi, Irak'taki anayasal reformlarla ilgili, "Herhangi bir reformun anayasa ile başlaması gerektiğini düşündük, bu nedenle anayasayı kendi ölçülerimize göre değil, ülkenin kriterlerine göre ele almalıyız" dedi.

Abadi, Irak'ın "gerçek" ekonomik ve mali sorunlarını tartışırken, "Ülkenin birleşik bir vizyona ihtiyacı var ve bu vizyonu hayata geçirecek en iyi insanlara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Abadi  yeni hükümetin bu dönemde başarıya ulaşmaması halinde halkın büyük zarar göreceğini kaydetti.

Irak eski Başbakanı doların dinar karşısında değer kazanmasının Irak’ın egemenliği açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli