Kürt lider: Tedbir almak vacip ölüm ise Allah’ın emridir

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) Partisi Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı önlem almanın vacip, virüse yakalanma ve ölümün ise Allah’ın emri olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nde dün itibariyle koronavirüs vakasının görülmesinin ardından açıklama yapan Genel Sekreter Selahaddin Bahaddin, virüse karşı halka önlem alma çağrısında bulundu.

Halkın verilen talimnamelere uyması gerektiğini ve bunun hayati önem taşıdığını ifade eden Bahaddin şu hususlara değindi:

“Dini, ahlaki ve milli görevimizi yerine getirme çerçevesinde, önlem ve korunma programlarına uyulmasını umuyoruz. Bunlardan da önemlisi yakalandığımız sırada başkalarına bulaştırmamaktır.

Tokalaşmak ve yanaklardan öpüşmekten uzak durmalıyız. Misafir ettiğimiz Çin, İtalya ve İran vatandaşı olan kişileri karantina alanlarına götürüp uygun süreye kadar gözetim altında kalmasını sağlamalısınız. Ailenizin içinde kalmamaları gerekiyor.

Sağlık uzmanların verdiği tavsiyelere uyulması ve söylenenleri yerine getirilmesi gerekiyor. Virüsü taşıyanların başkalarına bulaştırması açık bir günah ve yasal bir meseledir.

Korunma ve önlem almak bir görev ve vacip, hastalığın bulaşması ve ölüm ise Allah’ın emridir. Söz konusu salgın bulaşıcıdır, dolaysıyla hafife alınmamalı. Allah’ın biz çizdiği bir kaderdir.

Din adamları bilimsel ve dahiyane bir şekilde konuyla ilgilenmeli ve şeriata göre uygun ve kolay yöntemler sunmaya gayret etmeliler, böylece camii ve minberlerden halka hizmet ederek bağışıklığı az olan insanların Cuma ve cemaat namazlarına katılmamaları uygun bir dille anlatılmalıdır.”

Medya ve basın kuruluşlarının bu süreçte sorumlulukla çalışması gerektiğini belirten Selahaddin Bahaddin, “İnsanları korkuya sevk etmeden korunma ve tedavileri için gereken bilgileri aktarmalılar. Bu süreçte ayrıca toplantılar, seyahat ve gezilere ara verilmeli, gerekli olmayan ziyaretler salgına hizmet edecektir” ifadelerini kullandı.

İslami Birlik Partisi Genel Sekreteri son olarak “Halkımızın ve bütün dünyanın bu salgından kurtulması için dua ediyor, biran önce herkesin sağlığına dönmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.