Rûdaw ekibi Kamışlo'da şehir dışına zorla çıkarılıp darbedildi

Haber Merkezi - Rûdaw Medya Grubu’nun muhabir, kameraman ve sürücüden oluşan ekibi, Kamışlo'da haber takibi yaptıkları sırada bir grup tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi.

Muhabir Vivian Fettah, kameraman İsa Hasan Xelef ve sürücü Ebdullah Mejdel’den oluşan Rûdaw ekibine, Demokratik Suriye Güçlerinin (SDG) Haseke’de IŞİD’le yaşanan çatışmada hayatlarını kaybeden 12 savaşçının toprağa verildiği Kamışlo Şehitliği'nde kim oldukları tespit edilemeyen bir grup tarafından bugün saat 14.00'te saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre; mezarlıkta Kamışlo Asayiş Güçleri’ne bağlı 6 kadın, Vivian Fettah'ın yolunu kesti ve saygısız sözler sarf etti. Ardından da Vivian Fettah'ı Kamışlo Güvenlik Merkezi'ne götürdü. Fakat Güvenlik Merkezi Eş Başkanları, Asayiş Güçleri’nin bu saygısızlığı nedeniyle Vivian Fettah'tan özür diledi.

Bu arada, mezarlıkta, askeri üniforma giymiş olan ancak Asayiş Gücü ya da polis olmayan 5 kişi, kameraman Isa Hasan Xelef ve sürücü Ebdullah Mejdel’i, Rûdaw’ın otomobiline bindirerek Kamışlo'nun dışına çıkarıyor. Bu kişiler şehir dışındaki noktada, İsa Hasan Xelef ve Ebdullah Mejdel’i darp ediyor, tehditte bulunuyor.

Saldırıda ayrıca Rûdaw Medya Ağı'nın kamerasına, canlı yayın ekipmanlarına, çeşitli belgelere ve muhabir Vivian Fettah'ın kimliğine el konuluyor.

Kameraman ve sürücünün kendilerini kaçıranlar tarafından serbest bırakılmasının ardından gördükleri işkence ve kötü muamele de ortaya çıktı.

Bunun üzerine, Rûdaw Medya Grubu Kamışlo Sorumlusu ve saldırıya uğrayan ekip, Güvenlik Merkezi’ne giderek durumu bildirdi ve şikayette bulundu.

Güvenlik Merkezi’ndeki görevliler saldırganları bulacakları ve el konulan malzemeleri iade edecekleri yönünde Rûdaw çalışanlarına söz verdiler.