İki kızı için sadece yarım dolar başlık parası istedi

Erbil (Rûdaw) – Rojava’nın Haseke kentinde yaşayan İbrahim Hamed Elo isimli kişi, başlık parasının “anlamsızlığına” dikkat çekmek amacıyla iki kızını 2000 Suriye lirası (yarım dolar) başlık parası ile evlendirdi.

Hasekeli memur İbrahim Hamed Elo, son iki yılda iki kızını ilginç bir şekilde evlendirdi. 47 yaşındaki İbrahim Hamed Elo, her bir kızı için 1000 Suriye lirası başlık parası belirledi.

Rûdaw'a konuşan İbrahim Hamed Elo kararıyla ilgili, "Gençlerin evliliğini kolaylaştırmak ve onları rahatlatmak için bu kararı aldım. Bu benim dini inançlarıma da uyuyor. Ayrıca kızımı maddi durumuna bakmadan ahlaklı bir adamla evlendirmek istedim” dedi.

İbrahim Hamed Elo, bununla; evliliği kolaylaştırmanın yanı sıra, başkalarını başlık parası istememeye teşvik etmek ve evlenmek isteyen gençlerin yükünü hafifletmek istemiş.

Elo’nun söz konusu kararı, eşi tarafından da desteklenmiş çünkü o da bu kararı “kızlarının yararına” şeklinde değerlendirmiş.

İbrahim Hamed Elo, halen devlette memur olarak aylık 100.000 Suriye lirası (25 dolardan az) maaşla çalışıyor. Ki bu maaş yoksulluk sınırının çok altında.

İbrahim Hamed Elo'nun iki oğlu ve üç kızı var, ikisi evli ve Haseke'nin xweran semtinde yaşıyorlar.

Rojava ve Suriye'de, bir evlilik 5-10 bin ABD doları arasında paraya mal oluyor.