Şengal’de 6 yıl aradan sonra yılbaşı kutlandı

02-01-2021
Rûdaw
Şengal’de, 2014 yılından sonra ilk defa bu yıl yılbaşı kutlamaları gerçekleştirildi
Şengal’de, 2014 yılından sonra ilk defa bu yıl yılbaşı kutlamaları gerçekleştirildi
Etiketler Şengal Yeni Yıl Ezidi Kürtler IŞİD
A+ A-

Şengal (Rûdaw) – Şengal’de, 2014 yılından sonra ilk defa bu yıl yılbaşı kutlamaları gerçekleştirildi. İlçedeki üç büyük salonda gerçekleştirilen kutlamalara Şengal dışından gelenler de katıldı.

3 Ağustos 2014’te IŞİD saldırısı nedeniyle büyük bir insanlık dramının yaşandığı Şengal’de, 6 yıl aradan sonra yeni yıl bayram havasında karşılandı.

Ezidi Kürtlerin “72’inci Ferman” diye nitelendirdikleri soykırımın izlerini taşıyan ilçe merkezindeki üç salon 31 Aralık 2020’yi 1 Ocak 2021’e bağlayan gece çeşitli kutlamalar gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını ve tedbirlerinin ön planda olmadığı etkinliklerde Şengal dışından gelen çok sayıda kişi de hazır bulundu.

Rûdaw’a konuşan Şengalli öğretmen Halime Semo, “2020 çok kötü bir yıl oldu. Umarım 2021 tam tersine çok güzel bir yıl olur” dedi.

Etkinliğe katılan Hamo Salim de, “Fermanın ardından (soykırım) hiç bir yıl bu yıl başı kadar güzel olmamıştı” diye konuştu.

Yeni yılı dualar ve güzel dileklerle karşıladıklarını belirten aktivist Zeynel İsmail de, “Meleki Tavus’tan dileğim 2021 yılının tüm insanlık için güzel ve mutlu bir yıl olmasıdır. Şengal’de yeni yıl bayramı çok güzeldir, Şengal’in ismi de halkımızın nezdinde güzeldir” dedi.

2014’te Şengal halkının yaşadığı felaketin ardından üzenlenen etkinliğe yurt dışında ikamet eden ve yeni yıl için Şengal’e gelen yerel sanatçılar da katıldı.

Sanatçı Neşan Bedri, “Almanya’da kalıyorum. Bir sanatçı olarak bu yıl halkıma hizmet etmek için buraya geldim. Çok çok mutluyuz” diye konuştu.

Hukümet yetkilileri, yıl başından önce kutlamalarının yasak olduğu konusunda düğün ve eğlence salonlarını uyarmıştı. Ancak salon sahipleri eğlenceyi halk için tertip ettiklerini savundu.  

Şengal'deki düğün salonu sahibi Kasım Megu, “Bu eğlenceyi halkımız için düzenledik. Aileler bu eğlenceye katılıyor. Gençler de aileleri ile geliyorlar. Halkımızın rahat nefes almasını istiyoruz. Biz de kadrolarımızla halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

Duhok’taki kamplarda yaşayan yüzlerce kişi de Şengal’deki eğlencelere katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli