Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü ilk doktora mezununu verdi

02-01-2020
Mihemed Emin Demir
Etiketler Bingöl Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı Doktora mezunu Zafer Açar M. Zahir Ertekin
A+ A-

Haber Merkezi - Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Edebayatı Bölümü ilk kez doktora mezununu verdi.

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde doktora yapan Zafer AÇAR, Doç. Dr. M. Zahir Ertekin'in danışmanlığında; “Kürtçe Konuşanların, Kürtçe Konuşmalarını Belirleyen Davranışlar” ekseninde Van ilinde yaptığı saha araştırmasını doktora tezi olarak jüri kuruluna sundu.

Kürtçe konuşan kişilerin konuşmasındaki etkenleri anket yaparak sahada araştıran doktora öğrencisi Zafer Açar, farklı üniversitelerden gelen juri önünde Kürtçe hazırladığı doktora tezini başarılı bir şekilde savunarak Bingöl Üniversitesi'den Kürt Dili ve Edebiyatı alanında doktorasını bitiren ilk kişi oldu.

Rûdaw’a konuşan tez danışmanı Doç. Dr. M. Zahir Ertekin, üniversitelerinde 26 öğrencinin doktora öğrenimine devam ettiğini ve danışmanlığını yaptığı 9 öğrenci arasından ilk mezunu verdiklerini söyledi.

Zafer Açar’ın hazırladığı tez, doktora alanında kabul edilen ilk Kürtçe tez oldu. Daha önce Diyarbakır Üniversitesi’nde doktora alanında mezun olan öğrenciler üniversite yönetiminin talebi doğrultusunda tezlerini Türkçe hazırlamıştı.

Doktora jürisinde Mardin Artuklu ve Bingöl Üniversitesi akademisyenleri yer aldı.

Zafer Açar’ın mezun olmasıyla Bingöl Üniversitesi ilk kez Kürt Dili ve Edebiyatı alanında doktora mezunu vermiş oldu.

Bingöl Üniversitesi'nden başarı ile mezun olan Zafer Açar'a, temayül gereği cübbe giydirildi. doktora savunmasına çok sayıda misafir dinleyici olarak katılarak Dr. Zafer Açar'ı tebrik ettiler.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli