Cezaevindeki çocukların "Pepe" özlemi

02-01-2015
Mahîr Yûksel
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Avukat Mahsun Kaya, Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu 31 çocuğun Pepe, Caillou gibi çizgi filmleri izleyemedikleri için ağladıklarını söyledi.

 

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) verilerine göre, 2014 yılında bin 984 çocuk tutuklandı. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde şuan tutuklu bulunan çocuk sayısı ise 31. Çocukların büyük kısmı, tutuklandıktan aylar sonra hakim karşısına çıkarılıyor; yeme-içme barınma gibi ihtiyaçları yeterince karşılanmıyor.

 

Rudaw’a konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Çocuk Komisyonu üyelerinden Avukat Mahsun Kaya, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ndeki çocukların Pepe, Caillou gibi çizgi filmleri izlemek istediklerini belirterek, “Çocuklar bu çizgi filmleri izleyemedikleri için ağlıyorlar” dedi.

 

Avukat Muhterem Süren ise, dünyada 2014 yılında 300 milyon çocuğun savaşa katılarak silah kullandığını belirtti. Süren, “Bu veriler gösteriyor ki, çocuklar büyüklerin çıkarları için kullanılıyor. Milyonlarca çocuk da ailesi tarafından sokaklarda çalıştırılarak hakları ihlal ediliyor” dedi.

 

Mazlum-Der yöneticisi Reha Ruhavioğlu, Kürt çocuklarının anadilinde eğitim görmediği için hak ihlaline maruz kaldığını ifade etti. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli