‘Yaşlı kadın’ Elçi'nin yanına gelmeseydi...

01-12-2015
Rûdaw
Etiketler Tahir Elçi Hadi Solmaz Habertürk CNN Yenikapı Sokak
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vurulmadan önce yaşlı bir kadınla konuştuktan sonra vurulduğu belirtildi.

 

Olayın meydana geldiği sokakta bulunan Mardin Kebapevi'nde çalışan görgü tanığı Hadi Solmaz, Habertürk’e şunları anlattı:

 

"Açıklama bitmişti. Elçi ve gazeteciler ayrılacakları sırada yaşlı bir kadın Elçi'nin yanına gelip Kürtçe, 'Çatışma istemiyoruz, yeter' diyordu. Basın ve Tahir Ağabey onu dinliyordu. İçeri girdiğim sırada çatışma çıktı. Uzun süre içeride mahsur kaldık. İşyerinin çatısından baktığımızda yerde yatan kişinin Elçi olduğunu fark ettik. Yaşlı kadın gelmemiş olsaydı belki Elçi ölmeyecekti" dedi.

 

İnceleme yapılamadı

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz ve beraberindeki olay yeri inceleme ekibi dün, saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti.

 

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu.

 

Polis ile PKK’nin gençlik yapılanması olarak değerlendirilen Yurtsever Devrimci Gençlik – Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmazken, daha sonra heyet olay yerinden ayrıldı.

 

Heyet, önceki gün de çatışmanın ortasında kalmış ve 2 polis yaralanmıştı. 

 

40 delil olay yerinde

 

Ekipler ve baro heyetinin yarım kalan keşifle ilgili hazırladığı tutanağa göre ekip sokağın girişinden Elçi'nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin önüne kadar tespit edilen 83 delili numaralandırdı. Boş kovan ve mermi çekirdeğinin yanı sıra diğer delillerin toplanması için dedektör kullanıldı. 83 delilden 43'ü toplanırken, diğer 40 delil olay yerinde kaldı.

 

Elde edilemeyen deliller arasında Elçi'nin başının arkasından girip kaşının üzerinden çıkan mermi çekirdeği de yer aldı.

 

Ekipler Elçi'nin vurulduğu anın görüntülerine ulaşabilmek için sokaktaki tüm güvenlik kamerası görüntülerini topladı.

 

Altan Tan’ın sözleri

 

Bu arada, HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, "Tahir Elçi'nin bulunduğu noktayı sağından gören görüntülerin hiç birisi yok. Nasıl düştüğünü gösterecek esas görüntüler ortada yok" dedi.

 

CNN Türk’e konuşan Altan Tan, "Devlet ve yetkililer neyin ne olduğunu biliyorlar. Bunu gizliyorlar halktan" şeklinde konuştu.

 

O toplantıya katılacaktı

 

Öte yandan, Tahir Elçi’nin silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü gün, İstanbul’da AK Parti ve HDP’li milletvekillerinin de katıldığı “Süreci yeniden rayına oturmak” konulu toplantı yapıldı.

 

Toplantıya Elçi’nin de davetli olduğu ancak Diyarbakır’da Dört Ayaklı Minare ile ilgili basın toplantısı nedeniyle “akşam saatlerinde katılacağını” bildirdiği ortaya çıktı.

 

Elçi’nin öldürüldüğü haberi üzerine toplantı erken bitirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli