IŞİD - Satılık 212 böbrek!

01-12-2015
Rûdaw
Etiketler IŞİD Memuzini Peşmerge Böbrek Koalsiyon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – IŞİD örgütünün işgali altındaki Musul’daki kötü hayat şartlarından dolayı 212 kişinin böbreğini sattığı bildirildi.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, IŞİD’in Kasım ayında, aralarında 47 kadının da olduğunu 133 kişiyi çeşitli gerekçelerle Musul’da kurşuna dizdiğini söyledi.

 

Said Mumuzini, kentte açlığın ve yoksulluğun giderek arttığını ve son günlerde 25 çocuğun açlıktan öldüğünü, 212 kişinin de böbreğini sattığını dile getirdi.

 

Öte yandan, Memuzini ayrıca, Musul’un doğusundaki Bazeve köyünde örgüte ait bir evde patlama meydana geldiğini ifade etti.

 

KDP yetkilisi, nedenini öğrenemedikleri patlamada 5 IŞİD’linin öldüğünü söyledi.

 

Seid Memuzini, Hezeriş bölgesinde de Irak eski Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı İzzet el-Duri’nin kurucusu olduğu Nakşibendi grubuna bağlı silahlı kişiler ile IŞİD’liler arasında çıkan çatışmada 7 kişinin öldüğünü aktardı.

 

KDP Basın Sorumlusu Memuzini, Ekim ayında uluslararası koalisyon ile Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’e düzenlediği operasyonlarda 618 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisini de verdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli