MUSUL - Yangında kaybolan 3 yaşındaki çocuk hala bulunamadı

01-10-2023
Rûdaw
Etiketler Hemdaniye Amir Ayoub Musul
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Hemdaniye’deki yangın faciasında ailesiyle birlikte hayatını kaybettiği belirtilen 3 yaşındaki Alex Erkan’ın dedesi torununun cenazesinin bulunmasını istiyor.

Musul’un Hemdaniye ilçesinde 26 Eylül akşamı Hannin ile Revan’ın düğününe katılmak üzere 900’e yakın kişi El Heysem düğün salonuna gitti. Çiftin ilk dansı sırasında maytaplardan çıkan yangın nedeniyle düğün salonunda büyük bir yangın çıktı.

En az 100 kişinin kişinin hayatını kaybettiği yangından sonra Hemdaniye'deki hemen her evde bir aile dramı yaşanıyor. 

Amir Ayoub iki oğlu, gelini ve 3 yaşındaki torunu Alex’i yangında kaybetti. Torununun cesedinin kaybolduğunu belirten Ayoub yetkililerden onu bulmalarını istiyor.

Rûdaw'a konuşan Amir Ayoub, “Akıbeti hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Duhok dahil tüm hastaneleri aradık. Fotoğraflarını insanlara gönderdik ama hiçbir yerde yok. Erbil'de de bulamadık" dedi.

Aynı aileden Silivya Salim de yangın faciasında eşini kaybetti.

15 gün önce doğum yaptığını ve daha yeni anne ve babalık hissini tattıklarını anlatan Silivya Salim, “Evden çıktı. Ben dışarıda olduğunu sanıyordum. Nereye gittiğini gerçekten bilmiyordum. Ortadan kayboldu. Olaydan önce kendisini 2-3 kez aradım ama açmadı. Sonra düğün salonunda çıkan yangın haberlerini duydum” dedi.

Kocasının telefona yanıt vermemesinden endişe duyduğunu ve başına bir şey gelmiş olabileceğini hissettiğini ifade eden Silivya Salim, "Kocamı birkaç kez aradım ama cevap vermedi. Partiye giden herkes bana onun güvende olduğunu söyledi ama ben onun güvende olmadığını hissettim” diye konuştu.

Silivya Salim’e eşinin düğün salonunda yanarak hayatını kaybettiğini öğrendi.

Düğünde çoğu akraba 107’i kişi hayatını kaybederken 200’e yakın da kişi de yaralandı.

Yangında hayatını kaybedenler için Hemdaniye’de toplu defin merasimi düzenlendi. Hayatını kaybedenlerden 69’u toprağa verilirken 38 kişi için kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli