Fransız senatör: Başkan Macron beni Başkan Barzani’nin görüşünü almak için görevlendirdi

01-10-2022
Etiketler Mesud Barzani Kürdistan Bölgesi Fransa Christian Cambon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Mesud Barzani bugün Pirmam’daki çalışma ofisinde Fransa Senatosu Dış İlişkiler, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Senatör Christian Cambon’u kabul etti.

Fransa'nın Erbil Başkonsolosu Olivier Decottignies’in de hazır bulunduğu görüşmede Fransız senatör, Başkan Barzani'nin Irak ve Kürdistan'daki bilge rolünü takdir ederek, Cumhurbaşkanı Macron’un Irak'taki siyasi durum hakkında fikrini almak için Başkan Barzani'yi ziyaret etmesi talimatını verdiğini belirtti.

Irak'taki siyasi durum hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Koordinasyon Çerçevesi, Sünniler ile Kürtler arasında anayasa temelinde varılan mutabakat ele alındı. Görüşmede, Irak'taki sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği vurgulandı.

İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarının da konuşulduğu görüşmede, sivillerin hedef alınmasının okul ve sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının ciddi bir suç olduğuna vurgu yapıldı.

Görüşmede, zor günlerde Kürdistan halkının yanımda yer aldığı için Fransa hükumetine şükranlarını ileten Başkan Barzani, özellikle de IŞİD’e karşı mücadele döneminde eski Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın Kürdistan Bölgesi’ne ziyaretinin Kürdistan ve Fransa halkları arasındaki dostluk seviyesinin büyüklüğünü yansıttığını söyledi.

Fransız senatör, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne dostluk ve desteğinin devam edeceğini söyledi.

Görüşmenin ardından Cambon, Başkan Barzani’ye, Fransa Senatosu’nun Onur Nişanını takdim etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli