İstanbul’da öldürülen Kürt iş insanının akrabası isyan etti: Neden Kürtler öldürülüyor?

Erbil (Rûdaw) - İstanbul Fatih'te Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman, 10 kişiyi aşkın bir grubun saldırısı sonucu kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Öldürülen iş insanının akrabası Basil Goran basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yüzlerce Kürt gencinin Türkiye’de öldürüldüğünü veya çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını söyledi.  

Medya mensuplarından bu konuda hassasiyet göstermelerini isteyen Basil Goran, “Size kutsal bir görev düşüyor, bizim bir gencimiz, Kürt olan bu gencimiz Türkiye’de terör saldırısına uğradı. Bu konuda sizden talebim, her türlü siyaseti ve farklı görüşü bir yana bırakıp milliyetçiliği her şeyden üstün kılın” dedi.

Türkiye’de yüzlerce Kürt gencinin öldürüldüğünü dile getiren Basil Goran, “Bunlar ne Araplar tarafından ne de Avrupalılar tarafından öldürülüyor. Bizim Kürtler sadece Türk pasaportu taşıyanlar tarafından öldürülüyor” diye konuştu.    

Basil Goran “Bizim gençlerimiz sadece aralarında Kürtçe konuştuğu için bu olayın yaşandığı görülüyor, o bölgede kameralar var. Burada ben bir soru sormak istiyorum. Neden bu bölgede bir Türk öldürülmüyor? Neden bir Avrupalı öldürmüyor? Neden sadece Irak Kürtleri orada öldürülüyor?” dedi

“Eğer bir kişi orada sadece Kürdistan bayrağıyla camiye gitse bile onu kafir bellerler” diyen Basil Goran, “Şu an olaya karışan 12 kişi serbest, ama öldürülen kişinin refakatçileri gözaltına alınmıştı. Dünyanın hiçbir yerinde bu uygulamayı göremezsiniz” değerlendirmesinde bulundu.     

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’ye seslenen Basil Goran, yaşanan bu olayın aydınlatılması için yardım çağırısında bulundu.

Bugün İstanbul’un Aksaray semtinde, Kürdistan Bölgesi vatandaşı 7 çocuk babası Hakim Lokman bıçaklanarak öldürülmüştü.